torsdag

Hej! Testar att blogga från mobilen för första gången. Måste visa att jag förresten har förlängt håret!

Ps. Igår tog Alma sina första steg utan stöd!

Alma 1 år!

Hej!

I lördags fyllde Alma sitt första år. Det firades vi både på fredagen hos mina föräldrar med grillning och presenter, och även på söndagen när vi bjudit hem vänner för att fira.

Det känns så ofattbart att min lilla tjej är ett helt år gammal och har påbörjat sitt andra levnadsår. Det känns både som att hon fortfarande är en liten bebis samtidigt som det ibland känns som många år sedan vi åkte in till förlossningen.



Ettåringen!

Semester

Hej å hej!

För lite mer än en timme sedan kom vi hem från Ö-vik. Jag har lite semester så vi åkte dit i torsdags kväll och har haft det så otroligt härligt med världens finaste sällskap. Alma har haft det så kul med sin yngsta kusin, de har lekt så mycket att vi knappt hunnit se henne känns det som. För det mesta har vi haft fint väder, nu och då har solen tittat fram och regnet har hållt sig på avstånd mestadels.





På söndagen firade vi Almas födelsedag lite i förskott. Hon fick superfina presenter och vi gjorde en fruktsallad med grädde till som hon fick frossa i!






Flygande Jakob

Ikväll gjorde Malte så sanslöst god middag, flygande jakob á la LCHF. Vet inte säkert vilket recept han använde men här är ett som verkar liknande. Som en vanlig men utan ris.



10 Juni

God kväll!

Igår var det alltså dags för personalfest med jobbet och det var jättekul att hänga en heldag med gänget utanför jobbet. Först skickade chefen iväg oss till relaxen på storsjöbadet medan han jobbade eftermiddagspasset. Efter det åkte vi hem och fixade iordning oss inför kvällen. Vi åt supergod mat på Sir Winston och efter det hamnade vi lite här och där tills tidigt på morgonen, en riktig heldag med andra ord...

Idag har både Malte och jag, och även Alma bitvis varit riktigt sega och trötta... Jag orkade mig iväg på en liten promenad med Alma på eftermiddagen och då när vi svängde förbi ICA bestämde jag mig för att göra en liten spontangrillning ute på gården till middag, supergott var det!












Alma luktade på maskrosorna tills hon blev alldeles gul på näsan!

En lång dag

Hej hej!

Idag har jag jobbat förmiddag, varit hos frisören där jag glömde mina glasögon, träffat tandläkaren en sväng, träffat Josefine och hennes pojkvän en snabbis och sedan vid tre packade jag, Malte och Damen ihop oss och gick ut en sväng i finvädret!
Vi gick ner till en av stans Thaivagnar och köpte med oss gómat ned till Minnesgärdet och myste. När vi kom hem skickade jag iväg Malte på lite hemmapappalyx på relaxen på storsjöbadet så han får basta i flera timmar och må gött för sig sjäv och förhoppningsvis komma hem och tycka om mig lite extra... Hehe. Så jag och Donnan har haft lite myskväll nu innan hon somnade för natten. Det har varit en intensiv och lång dag. Men nu andas jag ut - helt för mig själv!







Alma häromdagen!

I trälådan (som jag för övrigt snickrat ihop helt själv!) har jag sått sockerärtor som
börjat ta sig ordentligt och i den rosa hinken har jag sått krasse.

Det mest pinsamma hände mig imorse... Jag började jobba klockan fem och hade öppning. Igår var det meningen att jag skulle börja tolv och ha stängning så jag lämnade mina nycklar på jobbet på tisdagen, dock glömde jag totalt bort nycklarna när jag gav bort mitt pass igår. Så imorse halv fem när jag skulle klä på mig för att cykla ner till jobbet insåg jag att jag inte hade några nycklar... Så jag fick skamset ringa och väcka chefen och be honom köra in sina från Torvalla. Jag skämdes så mycket att jag ville sjunka genom jorden. Som tur är har vi världens bästa chef som inte skällde på mig alls, trots att det hade varit befogat...




Det här kom i brevlådan i tisdags inför personalfesten på lördag som kommer att bli grym!


Nationaldagen på Jamtli

Dagen spenderade familjen Fernlund-Hanvåg på Jamtli! Vi tittade på djuren, bland annat en jättefin fjällko-kalv... Vad säger man egentligen, fjällko och fjällko-kalv eller fjällkalv?! Dock tyckte vi så himla synd om djuren. Ingenstans att smita ifrån om publiken blev för påträngande. I en hage där det var getter och killingar fick man komma in och barnen jagade dem och petade med pinnar och for fram och djuren försökte bara smita ifrån hela tiden. Stör mig så förbannat på föräldrar som inte säger ifrån och lär barnen att visa djur respekt.










Nöjda! (?)

Tisdag

Idag efter jobbet (jobbade 05.00 till 11.00) så blev det en liten playdate med lilla Lova och Isabell! Vi gick först till Lillänge och köpte lunch på thaivagnen och åt där. På vägen hem somnade både Alma och Lova så då fortsatte vi att gå en liten sväng i krokarna kring oss. Sedan satte vi oss på en filt, åt glass och läste skvaller och myste med töserna. Väl hemma igen åkte förstås kameran fram!










Det senaste; prata i telefonen...






Krama nallen och Lova!






Jäklar vad många bilder det blev, ändå kände jag mig återhållsam. Men men, jag har en del att ta igen efter bloggtorkan. Suget efter bloggen börjar återkomma, nu är det bara orken som ska infinna sig så kanske vi ses här oftare.

Sovstilen...





Tösen när vi hade lite sommar i stan.