Middag?!

Den här länken är ju kanon att titta in om man behöver middagstips eller inspiration!

Tisdag

God kväll!

Alma och jag myser i soffan just nu. Hon ammar inför natten så jag passar på att blogga lite. Idag var det i vanlig ordning babysim på schemat. Och för första gången kände jag att det börjar ge resultuat, Alma verkade vara road och ha kul och det går mycket bättre på övningarna vi får testa på. Så nu har jag bestämt säkert att det blir en fortsättningskurs. Det gick verkligen kanon, bortsett från att brandlarmet gick igång när vi var i omklädningsrummet så vi fick panik. Men en stund senare innan vi ens kommit ut sa de i högtalarna att det var ett falskt alarm. PUH! Jag är inte så bra i krissituationer.

Damen fick för övrigt i sig en ordentlig middagsportion idag!
Kändes underbart. Det behövs verkligen framsteg på den fronten också. När Alma vaccinerades nu senast fortsatte hennes viktkurva att dala så vi blev tillsagda att försöka få i henne med kallorier på alla sätt som går, så i maten tillsätter vi extra fett så ju mer hon får i sig desto bättre.



(Bild tagen av Isabell!)




Imorgon får vi besök av Isabell! Vi ska först gå på stan och köpa lite julklappar. Det kommer att bli jättekul! Vi hänger ju mest hemma här när vi ses så det ska bli kul att hitta på något annat. Sen på eftermiddagen kommer hon att köra oss till veterinären med Zicko. Ringde idag och fick tid redan imorgon. Vilket var ganska perfekt, då kan Isabell vara med Alma under tiden... Hehe. Det tar förhoppningsvis inte så lång tid. Han ska få lugnande och klorna klippta.

För varje gång jag försökt klippa hans klor blir han mer och mer rädd. Han hatar det verkligen och med allt motstånd blir det i princip omöjligt för mig. Och nu har de blivit jättelånga och igår upptäckte jag att en klo hade gått av in till pulpan så han blödde. Så nu är det verkligen dags att åtgärda det. Stackarn. Hoppas dock att han inte blir ännu räddare för kloklippning efter det. Och att det inte är jättekostsamt...

Kram och hej.

Första advent

Idag fick jag för mig att jag skulle baka lussekatter för första gången i mitt liv - vad jag kan minnas i alla fall. Så hittade jag ett recept utan russin, för det är inte jag så förtjust i när de förekommer i bullar. Riktigt bra recept som jag hittade här. Men istället för bullar gjorde jag och Malte längder av dem istället... Suck. En blev stor. Eller ENORM kanske man ska säga. Ogräddad innuti och törrt utanpå. Men de andra blev goda. Annars var det ett jättebra recept. Till Dexter ikväll testade vi två riktigt goda glöggsmaker. Mandarin och chili är riktigt god! Hittade ett paket med fyra små flaskor med olika smaker på ICA.









Puss och god natt!

Snö!

Hej hej!

Jag har haft en underbar dag än så länge. Jag har fått ordentlig tid för mig själv för första gången sedan Alma kom till världen, och det har varit skönt. Jag påbörjade dagen med att gå på yoga, kors i taket. Jag fick ett klippkort av Malte på Yogashala när jag fyllde år men har av naturliga skäl inte använt det förrän nu. Och det var hur skönt som helst! Kommer garanterat att känna av det imorgon. När jag gick därifrån låg det även ett tunt täcke av snö över Östersund. Så nu har jag av alla människor fått lite julkänningar

Sedan kom jag hem, åt lunch, ammade Alma och duschade. Sedan traskade jag iväg igen med Zicko till Josefine. Jag stannade på vägen så att han fick busa lite i snön i en park. Det är inte alltför ofta han får ensam  uppmärksamhet från mig - det behövde han.










Helg!

God afton!

Vi har spenderat helgen än så länge framför Dexter som numer är en av mina favvoserier. Vi har precis käkat jättegod mat och nu får Alma sin middag. Vi drack också årets första julmust, Zeunerts, åh vad underbar den är!

Det gick sådär på badet igår. Vi prickade in Almas sovtid och det är kanske inte de bästa förutsättningarna. Men en stund var vi alla fall i vattnet och när hon inte grät var det kul. Framför allt var det jättemysigt att göra något tillsammans bara familjen.





25 november

Hej hej!

Zicko, jag och Alma kom nyss in från en liten morgonpromenad och har även vikt lite tvätt. Men det var världens största hög så vi pausar lite och fortsätter igen när Alma tycker att det passar. I eftermoiddag ska lilla familjen på badet tillsammans för första gången. Det ska bli jättemysigt! Ska ta med mig kameran och försöka ta lite kort.

Igår vaccinerades Alma. Puh. Gruvade mig jättemycket innan med tanke på den förra upplevelsen, även om jag förstod att det förmodligen skulle gå bättre andra gången nu när hon är lite större. Och det gick bra. Hon blev såklart jätteledsen men det gick fort att rikta uppmärksamheten åt annat. Men det är ändå en fruktansvärd känsla att se henne så ledsen.




...Däremot blir man lycklig i hela kroppen av att se henne så här!

23 november

Hallå!

Igår startade vi dagen med en kall promenad till Lillänge och handlade lite. Nu börjar det märkas att det är november... Sedan var det dags för babysim. Tyvärr blev allt ur fas med mat och sömn så mot slutet var Damen riktigt hungrig och jättetrött, så hon somnade gråtandes i vagnen på väg därifrån. Stackarn... Och som avslutning av dagen fick vi spontanbesök av Sarah, Jonas och lilla Ruth på kvällskvisten.

Jag börjar få en bra matrutin på morgonen med Alma, efter att vi kliver upp äter vi frukost tillsammans och så får hon lite gröt med fruktpuré. Och hon får faktiskt i sig en del. Och på eftermiddagen får hon en matportion (puré med potatis och broccoli eller liknande) samtidigt som vi äter. Så det börjar gå lite bättre! Jag inbillar mig också att hon ammar mindre under dagarna. Men däremot äter hon desto mer på nätterna... Nu för tiden kan hon vilja äta två gånger på natten och sedan på morgonen. Tyvärr. Nätterna har ju hela tiden varit hur bra som helst men det har börjat vända den senaste månaden. Jag hoppas det bara är en period. Om inte så funderar jag på att testa sova-hela-natten-kuren med Anna Wahlgren. När jag kollar runt på nätet verkar de som testat tycka att det är det bästa de gjort.




Trött efter frukosten imorse!



...Idag blir tösen fem månader gammal!


Snart får vi kaffebesök av mamma och till lunch kommer Isabell, har längtat efter det en vecka! Puss och hej.

Brödbak

Hejsan!

Vi har haft en riktigt skön helg. Igår bakade vi ett LCHF-bröd för första gången. Det blev sådär, tyckte att det mest var som att äta linfrön. Men till frukost idag rostade det och då blev det helt okej faktiskt. Men nästa gång testar vi något annat recept... Det är svårt med frukosten tycker jag om man vill ha ett lågkolhydrats-alternativ utan att äta ägg varje dag.



Såhär ser det ut och receptet hittade vi här.


Soffhäng


Choklad

God kväll!

Jag och lillfamiljen har haft en riktigt mysig eftermiddag och kväll. Ibland så får jag en nykärs-känsla när jag är med Malte. Han är bra fin han.

När jag höll på laga mat skrev jag till honom om några saker jag ville att han skulle köpa med sig hem, bland annat en kaka mörk choklad. Då kom han hem med två riktiga lyxchoklader från Telogott. Den till vänster var med kaffesmak och det är jag inte så förtjust i, men det var ganska milt och med en riktigt god choklad så jag njör av den ändå. Men den andra, den var helt fantastisk! Och vet ni? Den innehåll bara två saker. Kakaomassa och rösocker, ekologiskt och rättvisemärkt. Jämfört med den långa lista som finns i innehållsförtäckningen på annan choklad är det helt otroligt. Är det såhär riktig choklad smakar tänkte vi. Svingod. Den var från Malmö chokladfabrik.





Kram och god natt

En fråga till!

Emma K:

Hej! Kom på en sen fråga! Du skriver lite om varg och jag undrar hur du egentligen står i den frågan? :) Jag är själv livrädd för varg (har några som går runt i hemmatrakten) men vill inte att de ska dö för det. Björnar är dock en annan grej för mig :S Kram Emma



Vad kul Emma att du frågar! Vargfrågan är något som berör och upprör mig mycket. Och i Sverige är det en väldigt laddad fråga både från de håll som är för vargen och de som är emot - om man nu kan säga att det är så svart och vitt. Det är även en fråga som andra berör andra länder. Vi har blivit väldigt kritiserade av EU's miljökonvension som menar att vi går emot de regler som finns. Bland annat för att vi införde ett maxtak på 210 vargar och utfört licensjakt på ett hotat djur (som tack och lov är över nu, istället kallar man det för skyddsjakt...). Alltså, jag skulle kunna skriva en lång uppsats om ämnet men ska fösöka hålla mig så kortfattad jag kan...

Spännande att du skriver att du är livrädd för vargen. Många verkar vara det. Det är inte jag. Jag har nog aldrigt strosat i någon skog där det funnits något känt vargrevir, skulle kanske känna av det mer om jag hade gjort det. Men snarare respekt än rädsla, jag är mer rädd för att krocka med en älg när jag åker bil, och den rädslan är betydligt mer befogad om man ser till statistiken. Men jag skulle aldrig släppa lös min hund inom ett sånt område, och om man gör det så tycker jag att man får vara beredd på eventuella konsekvenser. Vargen dödar många hundar, framför allt jakthundar och det får man räkna med kan hända (man släpper inte lös sin hund i trafiken och blir förvånad om den blir påkörd?!). Men för min egen skull skulle jag inte vara orolig. Någon människa har inte skadats av varg i Sverige på typ 200 år?! Vet inte säkert men det är inget som direkt händer. (Däremot är det i snitt två per år som råkas dödas av jägare! Så dem skulle jag vara mer rädd för om jag traskar i skogen efter blåbär...) Och björnen skadar människor mest hela tiden verkar de som, men ser någon en björn då blir man faschinerad och tycker att det är lite spännande - men vargen är en livsfara. Varför är det så?

Kanske för att många jägare som investerar mycket tid och pengar på sina jakthundar vill se dem förvinna då de dödar många hundar. Eller för att de dödar och äter samernas renar som är värda mycket pengar och är deras leverbröd. Eller bönders får... Etc. Ja, min teori är alltså att det handlar om ett pengaintresse. För det finns långt många fler vargar i andra länder där de inte upplever att de har ett problem med dem. Exempelvis i norra spanien där de är ungefär tio gånger så många än i Sverige. Men de verkar inte lida av det. Men då har de inte heller en stark jaktkultur och samer som förlorar pengar på dem och de som förlorar boskap åt vargen får ordentlig ersättning för skadan. (Här kan man läsa mer om vargen i Spanien)

Hur som helst. Jag gillar väl inte vargen mer än något annat djur i skogen, och ogillar dem absolut inte. Men omständigheterna kring dem är väldigt intressanta tycker jag. Det är enligt mig fruktansvärt att det finns människor som vill utrota våra vargar till fördel för sina egna intressen. Jag tycker att politiken och debatten kring dem är spännande och provocerande. Blir tokig på alla som målar upp vargen som något slags domedagsdjur som när som helst kommer att ha ihjäl oss alla. De är skygga och i princip omöjliga att få syn på. Men som med vilket djur som helst tycker jag absolut inte att de ska utrotas. De spelar sin roll i ekosystemet som alla andra djur. Tyvärr har de blivit utrotade i Sverige en gång men lyckat bygga upp en ny stam. Dock väldigt inavlad och sjuk - för att de är alldeles för få (enligt forskare). Jag tycker att man ska jobba fram fler vargar så att de vi har kan vara friska och må bra. Vargen måste få finnas som alla andra djur! Och för att de ska kunna leva kvar måste man arbeta hårt för att utveckla vår vargstam och utöka den, annars kommer den starka inaveln att förgöra den. Inaveln gör inte bara att djuren får missbildningar utan också att honorna blir infertila.

Osv. osv. osv...

Som du märker finns det många aspekter att diskutera och prata om, skulle kunna babbla på i en evighet. Men för att komma till punkt kan jag sammanfatta med att jag är absolut för vargen! Om det inte redan framgått... Hehe.

Tack för frågan Emma! Det var jättekul att skriva lite om vad jag tycker om saken. Hoppas du kan släppa din rädsla för vargen - de som traskar i dina hemtrakter kommer du med stor sannorlikhet inte att träffa på, och har du gjort det redan gör du det nog inte igen (även om många av dem finns i Dalarna). Faschineras av den istället, och ta med kameran utifall att...

Kram från mig!



Berätta gärna vad ni känner. Kanske känner ni till någon som förlorat en hund för en varg, och/eller ser på saken från en annan synvinkel. Vad tycker ni?



Hos mormor och morfar!








Helg

God afton!

Klicka här och titta på Mitt i naturen med goa Martin Emtenäs som kollar upp lite om de svenska vargarna. Intressant!

Kram och puss. Alma sover, jag ska packa och snart beger vi oss till Nyby!

10 november

Hej!


Sedan sist känns det som att jag har haft fullt upp så det har varit klent på bloggfronten.
Ska svara på frågorna ikväll i alla fall. Igår blev jag bjuden på lunch av Jossan på Törners. Vad sinnessjukt många barnvagnar det är där. Känns som att många av oss med barn går dit för utrymmet, men det blir inte så mycket av det kvar till andra. Sedan när jag kom hem gjorde jag en jättegod lasagne till middag då vi fick finbesök av Thomas och Lisen. Vi åt och tittade på film efteråt. Dogtooth hette den och var sjuk.

Damen och jag var i vanlig ordning på Gläntan idag, det var kul!
För en stund sedan gick Malte till tåget som ska till Sundsvall och senare ikväll ska han vidare till Umeå med några kompisar så jag och Alma är själva hela kvällen. Imorgon på eftermiddagen ska vi till Nyby över helgen så vi slipper vara ensamma.








Bilder från babysimmet i tisdags som en från föräldragruppen skickat!

Frågorna


Sofie:

De där med blåbärsriset får du gärna berätta mer om! Läskigt!

Häromdagarna pratade de om det här med blåbärsriset på radion. Det är ännu en punkt på listan över hur vi förstör vår natur. Skogsbolagen skövlar ju skog som vi vet. Sedan planterar de nya träd. Men träd växer ju så förbannat sakta, så då gödslar dem marken och då växer träden fortare. Men för annat som växer - blåbärsriset, så blir det för mycket så det dör. Verkligen tragiskt att vi inte kan ta bättre hand om vår natur. Mellan 15 och 20 % har det minskat på typ femton år. Trisst. Inte bara för att jag gillar blåbärssylt utan främst såklart då det är föda för vissa djur, insekter och fåglar (orrar till exempel).

Annars undrar jag vad du har för åsikt om framtida förskolor till alma?


Angående förskola till Alma har vi nog en ganska klar tanke på vad vi tycker är viktigt på skolan. Att de får vara ute mycket, att utomhus- och inomhusmiljön är bra, att maten är bra att barngrupperna inte är för stora och deras pedagogik bra. Jag vill inte se några trötta förskolefröknar som står och knaprar kaka medan barnen gör lite vad som helst... Jag vet inte hur jag ska förklara, men jag antar att det är en sådan sak som man vet när man ser det också. Vi har en liten lista på de förskolor vi vill komma och titta på och se hur de har det så får man känna efter då. Men det ska vara ett fint engagemang med barnen, bra mat och mycket utomhusaktiviteter. Men helst av allt önskar jag att hon inte behövde gå på förskola alls, men det är ju lite svårt. Men riktigt när det blir vet vi inte. Nästa höst förmodligen.

Hur känns det att börja jobba snart igen?


Det känns ganska bra. Ska bli skönt att komma iväg och jobba och känna sig produktiv. Jag tycker det kan vara ganska kul att jobba och även att fylla på plånboken lite igen. Men tråkigt såklart att vara ifrån Alma. Jag känner liksom att ja, det ska ju göras helt enkelt. Dramatiserar det inte så mycket som vissa verkar kunna göra när de ska börja jobba. Den tiden jag har med Alma sedan på fritiden ska jag ta väl hand om. Men å andra sidan känns det mer och mer ju närmre det kommer, efter jul kanske jag har panik... Hehe.

Hur går det med nappflaska och mat?


Det går sådär. Flaskan vägrar hon än, men det går lite bättre med maten. Försöker ge henne något varje dag, gröt med fruktpuré eller någon matpuré (palsternacka,potatis, morot... osv.), men det blir aldrig så mycket att det kan ersätta en måltid - tyvärr. Så inte så många framsteg på projekt sluta amma....

Vad har ni för vagn, och hur rustar ni er inför vintern?


Vi har en Emmaljunga Classic sport från i år som vi är supernöjda med - en riktig pansarvagn. Vi har just nu en fårfäll och filt till Alma. Sedan har vi en åkpåse men jag vet inte hur varm den är så jag funderar på om vi ska investera i en ordentlig som tål när det är riktigt kallt, typ -30 grader. Sedan har vi även en stickad åkpåse i ullgarn (tror jag...) som svärmor stickat åt Damen och den är riktigt varm.


Lisen:

Jag gillar allt du skriver Therese!
Och jag tycker inte alls att du ska fundera kring om du skriver för mycket om Alma eller inte.
Du har helt rätt i det du säger, det DIN blogg och du får skriva vad du vill! Fast det beror ju på vem du skriver för. Skriver du för att få många läsare eller att vissa av dina kompisar ska läsa, ja då är det bra att du gör en liten undersökning om vad den målgruppen vill veta.
Men om du skriver för din egen skull så behöver du inte alls ta i beräkningen vad andra tycker.
När det gäller mitt bloggande så har jag kommit till insikt att jag skriver för min egen skull och om man tycker om att läsa bloggen så får man göra det och om man tycker att den är ointressant så ska man inte läsa den. Jag skriver ändå när lusten faller på. Förstår du hur jag tänker?
Så min fråga till dig är;

Vem bloggar du för?
Har du en målgrupp du vänder dig till?
Vilka tänker du på skulle uppskatta texten när du skriver ett inlägg? (Om du tänker på någon dvs)

Kram från mig!

Tack! Vad snällt av dig. Ja alltså. Jag blev lite fundersam över din fråga och fick stanna upp och tänka efter. Först och främst började jag blogga för att hitta en kanal utåt nu när jag är hemma så mycket och för mig själv att få en översikt över vad som händer. Dagarna flyter så lätt ihop när man inte jobbar även om jag gör mycket ändå. Få vara med lite i gemenskapen kring bloggandet med mina kompisar, att man läser varandras och hänger med på vad som händer och så. Och så mina föräldrar kan se vad som händer i Almas liv och även mina svärföräldrar. Det är skönt att ha en liten grej som är min. Jag skulle gärna sy, måla, läsa eller träna och göra en liten grej av det, men stunderna jag får för mig själv är inte så jättelånga om Alma sover en stund på dagen eller för natten. Så att skriva ett kort inlägg eller välja ut lite bilder från dagen att visa känns lagom och kul!

Men allt eftersom har det blivit kul att se hur många som läser bloggen, det blir en egogrej. Det är kul att få kommentarer och att se att det blir någon fler som läser någon dag då och då. Men om jag har en målgruppen så är helt klart mina kompisar. Det är nog dem och min familj jag hoppas uppskatta att se vad som händer i mitt liv. Men blogga gör jag för min skull av flera anledningar.

Kramar!

8 november

Hej hej!

Idag var andra tillfället med babysim.
Alma var inte lika nöjd denna gång, och på rygg gick det absolut inte att vara. Hon är bestämd. Men det gick ändå bra. När kursledaren gick runt med en liten hink blev hon glad över att få leka med den. Det är jättemysigt att vara med henne i vattnet! Min lilla tjej.

Isabell kom hit igår förresten. Jättekul! Vi spelar som sagt alltid spel på datorn när vi ses... Hehe.


Nu ligger Alma och sover och Malte tränar. Så jag passar på att blogga lite och ska snart måla naglarna. En liten stund för mig själv.

Puss och hej!






Fick dessa av mamma i helgen, verkar jättebra!

Bildbomb

God morgon!

Vi har hängt i Nyby hela helgen. Jättehärligt. Jag gjorde verkligen ingenting. Det var så skönt. Malte däremot klyvde ved med pappa och skrapade ihop en ordentlig hög.






Nyfriserad Zicko



Min bror och... Alma? Men oj, det var visst jag. Ser ni likheten?



Sinnessjukt gott!






Nu

För någon dag sedan tittade jag på Barn till varje pris? (titta på det här), då var det en kvinna som i något av avsnitten sa något i stil med att livet är det som händer mellan middagen och tvättstugan. Och det har jag påmint mig om sedan dess. Det var så fint sagt tyckte jag, och tänkvärt. Det är liksom så himla lätt att man går och tänker på och längtar efter en stund som ska komma, helgerna till exempel, eller semestern, sommaren och julen. Man glömmer som lätt bort att njuta och leva under vardagarna också. Just i nuet.

Så nu ska jag krama Malte litegrann.

Sov gott!

Frågestund

På tal om föregående inlägg. Det kanske är dags för lite frågestund! Men att ni frågar om vad jag tycker om en särskild sak. Typ. Therese, vad tycker du om världssvälten, blåbärsrisets utrotning, kärnkraftens avveckling... osv. osv.? Och så kanske ni fortsätter med... För/och/men jag tycker... Osv. osv. Eller vad jag tycker om en viss bok/film, och har jag inte läst/sett den kan jag (kanske) göra det så jag kan berätta vad jag tycker om den! OK?! Så blir det lite intellektuellt liv här i fågelboet.


2 november

Hej hej!

Idag har jag och Alma varit på Gläntan dit en fotograf hade kommit för att fota barnen. Vi var på plats nummer elva, vilket jag insåg när vi hade kommit och svor åt mitt behov av att komma i tid - meaning; minst en kvart FÖR tidigt. Och som alltför ofta trodde jag att jag skulle få sitta och vänta jättelänge. Men lyckligtvis var fotografen också tidig och de före mig i kön lite sena, så Alma blev nummer två att bli fotat. Skönt! Tror att fotot kommer bli superfint. Längtar tills de kommer.

Sedan på eftermiddagen kom Marléne, Lo, David och Sofie hit en sväng. Tog dock bara ett kort på söta Lo, hon sov som mest.









Alma har börjat växa i massor av kläder som varit alldeles för stora för bara en månad sen, men som nu passar jättebra. Fantastiskt vad fort allt går. Och igår vände hon sig från rygg till mage för första gången, och gjorde det två gånger till idag. Och nästa månad blir Alma ett halvt år och om typ två månader börjar jag jobba igen. Vad fort det går!

Ibland tänker jag att jag skriver för mycket om Alma. Att jag säkert har kompisar som hade läst min blogg om det inte handlade så mycket om henne, samtidigt som jag tror att vissa tycker att det är vad som är kul att läsa om. Men men. Det handlar ju om vad jag vill skriva om. Och det är ju mest om vad jag gjort under dagen och hon är ju trots allt hela mitt liv just nu, av hennes vakna tid är det kanske en timme per dag som jag inte är med henne. Om ens det. Man kan tänka sig att det är som att hon är mitt jobb, mitt extrajobb och min stora hobby i livet. Det ryms liksom inte så mycket mer. (Och jag älskar det, missförstå mig inte)

Men ofta kan jag också komma på grejer som jag skulle vilja skriva om. Att skriva långa texter får jag inte direkt möjlighet till förrutom på kvällen när sötnosen somnat och då orkar jag inte. Men jag är faktiskt intresserad av omvärlden. Även om det kanske inte märks så väl. Nyheter till exempel, miljö, politik, rovdjurspolitik, jämställdhet, genusdiskussionen, och annat som jag kan gå och fundera på. Inte bara ytliga saker som att jag ska färga håret (!!!) och fixa naglarna så fort Alma somnat... Till emempel... .... Hehe.

Vad vill man se mer av?

Är man ens
intresserad av att läsa ut(in)lägg om vad jag tycker om saker och ting?


Puss och god natt!


Nytt från Åhléns

Köpte ett par varmare handskar och mössa till Alma idag förresten.
Hon ser ut som en redig jämtlandstös i mössan!











Den misslyckade kakan...


Förmiddagsfika





Sofie och jag möttes upp på Törners i förmiddag och hon bjöd mig på fika! Jättemysigt hade vi. Känns så naturligt och självklart att vi ska ses varje dag.

Sedan kring ett strosade jag hem och bakade en kaka. Jag har rivit citronskal, hackat choklad, packat ihop hund och bebis och gått till ICA mitt i baket för att jag insåg att vi inte hade ägg - för att sedan upptäcka att jag visst redan hade plockat fram äggen och ställt dem rakt framför mig på köksbänket, jag har vispat och donat, diskat och fixat, samtidigt som jag försökt att hålla Alma nöjd. Smeten blev svingod, så tar jag ut kakan och delar på den efter att den svalnat... OCH INNEHÅLLET RINNER UR! Och kanterna blev brända. Hatar hatar när man gör allt perfekt och med omsorg och så faller det på skitugnen (eller snarare på hur man brukar den). Slutsats: det går inte att baka med varmluftsugn. Den funktionen ska jag inte använda i fortsättningen när jag bakar.

Tanken var att kakan skulle med när vi hälsar på Jonas, Sarah, Leo och lilla lilla tvåveckors-Ruth ikväll. Så jaja. Vi får köpa med något på vägen dit istället så kan jag tröstäta tigerkakan imorgon (som för övrigt blev jättegod - det som går att äta på den...).


Puss!