Felräknat

...Men nu räknade jag väl helt fel, 250 gånger sötare än socker borde ju innebära att en deciliter stevia motsvarar 250 deciliter = 25 liter socker i sötma och inte 2,5. Så ska det ju vara.

Nya tag!

God morgon!

Förra veckan bestämde jag och Malte att efter min födelsedag skulle vi skärpa till oss rejält med kosten efter ett par veckor med massa skräp. Vi har kommit ur fas och nu när jag jobbar är frestelserna många med götta och det har varit svårt att hålla matrutinerna när jag inte har några rutiner i jobbtiderna och inte alltid har möjlighet att äta ordentlig lunch osv. Men nu ska vi skärpa oss! Vi började igår igen.

Josefine har lagt upp jättebra LCHF-tips på hennes blogg. Så en sak som vi testat är att göra egen vaniljyoghurt av turkisk yoghurt. Man tar bara en nypa stevia, superduper lite - alltså ungefär en kvarts kryddmått. Och lite äkta vaniljpulver blanda det och vips har man en jättegod yoghurt till frukosten eller kanske till en efterätt med bär. Det blev min frukost idag med hallon och lite rostade frön och mandlar. Jättegott verkligen. Tillsammans med ett kokt ägg blir det en kanonfrukost!





Både stevian och vaniljpulvret är köpta på hälsokostaffär. När man köper
stevia har jag fått höra att man måste vara försiktig då de billigare är utblandade
med konstgjorda/kemiska sötninsmedel. De blandar bara med lite stevia och
kallar det sedan för stevia! Så är det billigt så är det fake. Vi fick en burk
med 50 gram för strax över 200 kronor. Men då är stevia ungefär 250 gånger sötare än socker,
en deciliter motsvarar alltså 2,5 liter socker! Så man behöver ytterst lite.
Det som är så bra med stevia är att det är ett helt naturligt och påverkar inte blodsockret!

Lite bilder

I helgen var vi förresten i Nyby hos mor och far, det var jättehärligt! Bland annat så övningskörde jag lite... Åh herre gud. Körkortet har i en evighet legat som ett stort mörkt moln över mig som jag bara måste ta itu med - någon gång... Hehe... Mamma har fixat en säng till Alma och sytt ett spjälskydd och donat, det underlättade verkligen att Alma kunde sova i egen säng i eget rum!








Donnan blir uppassad av mormor och morfar!





Igår när vi var på stan hälsade vi på mamma på jobbet och fick med oss torkade
mangoskivor till Alma - det var väldigt uppskattat!
Perfekt underhållningsgötta.

Natten till idag gick för övrigt hur bra som helst, vaknade inte en enda gång trots tandsprickning och småfebrig panna sedan hade hon tydligen sovit tills klockan ringde klockan sju. Frisk eller inte så är det ovanligt att vår morgonpigga dam sover så "länge"... Vilken lättnad. Idag har hon mått bättre men varit lite smågnällig på eftermiddagen. Isabell och go-Lova har varit här och det är precis som att hon blir svartsjuk varje gång dem kommer?!

Bemärkelsedagen...

Vilken dag!

Igår blev jag uppringd av min arbetsgivare som frågade om jag kunde hoppa in några timmar ikväll,och det tänkte jag såklart eftersom jag var fri och hemma
. Dock ringde han igen i förmiddags och sa att stationen var underbombhot och avspärrad på obestämd tid. Så vi fick avvakta, kring 18 ringde han och sa att det fortfarande var avspärrat och att de skulle klara sig för kvällen så jag fick vara hemma.

Samtidigt har Alma blivit febrig och väldigt grinig, trött och ledsen.
De två tänder som lurat under ytan ett bra tag nu har äntligen börjat spricka igenom och som man kan tänka sig är det såklart inte skönt och påverkar hela henne. Hon fick lite alvedon då hon helt enkelt verkade lida av det för mycket. Så blev det bättre och hon blev lugn. Nyss totaldäckade hon i min famn med nattvällingen och sover nu i sin säng. Jag väntar mig att det eventuellt kan bli jobbit inatt när alvedonen slutat värka. Men jag håller tummarna för att hon sover bra och ordentligt inatt så hon mår bättre imorgon.

Det fina med dagen har i alla fall varit att karln min tog med mig på stan och bjöd mig på lunch på T&K, en riktig lyxlunch!
Med min favvorätt - lasange! Sedan köpte vi med oss gofika från Wedemarks och köpte det sista till sängramen vi ska göra. Ikväll blir det slappande i soffan och en tidig natt då jag har öppning imorgon och kliver upp fyra... Hehe...




Och just det, den här tanten fyller 22 idag...


Puss och god natt!

9 månader

Hej!

Nio månader blir donnan idag. Helt otroligt att hon snart är ett år, vilken resa! Vi var på föräldragrupp igår och mitt i gick Malte iväg med Alma på BVC för rutinkollen. Allt hade gått bra och hon följer vanliga utvecklingssteg, det enda hon inte verkar få kläm på är att krypa. Men det kommer när det kommer.

6790 g vägde hon och var 70 cm lång!





Onsdag!

Hejsan!

Idag kom Marléne hit och så strosade vi ner till stan och kikade lite och käkade lunch. Jättekul med lite tid tillsammans! Efteråt gick vi hem till oss och efter en stund kom David och Lo så barnen fick titta på varandra lite. Vi försökte ta en bild på dem tillsammans men förutsättningarna var inte de bästa. Men det syns ändå hur goa dem är!




Alma och Lo!

Imorgon blir det Jamtli med Gläntan-gruppen,
sista tillfället med föräldragruppen och BVC-besök
med vägning och mätning för lilldonnan!

18 mars

Hej!

Vad skönt det har varit att få vara med min goa familj hela dagen! Vi var bjudna på inflyttningskalas och välkommen-till-världen-fika hos ett par från vår föräldragrupp idag. Och det var jättetrevligt att träffa gänget och se deras superfina nybyggda hus på "annersia". Och gudars vilket fika som det bjöds på... Efteråt var jag i sockerkoma i flera timmar.





Redo för kalas!



Malte tar så fina bilder! Eller hur?!

God morgon!

Morgonhälsning till mormor/morfar och farmor/farfar!


Lördag

God morgon!

Vad härligt det är att vakna med solen som skiner tidigt! Tänk att vi går in i sommartid nästa helg. Det känns verkligen. Och snön smälter sakta men säkert bort och vägarna är bara. Om några timmar påbörjar jag min sista dag i en tiodagars-arbetsvecka och det ska bli så obeskrivligt skönt att få vara ledig. Igår kände jag mig riktigt mör och trött efter jobbet. Till veckan får jag ta igen mig när jag bara jobbar två eftermiddagar. Då ska jag även ta igen förlorad tid med Alma!

Just nu sover Alma förmiddag och Malte tog med sig Zicko och cyklade iväg för att handla lite gofrukost. Och jag bara njuter av en stund för mig själv. Jag tror faktiskt att jag ska plocka fram cykeln jag med och cykla till jobbet idag!

Puss så hörs vi kanske senare!

Zicko...

Då är det bestämt... Zicko kommer att flytta ifrån mig efter påsk. Det känns så otroligt tråkigt och jobbigt. Nu har det varit bestämt ett tag så jag börjar smälta det och kan prata om det utan att brista ut i osmickrande gråt, men självklart är det fortfarande jobbigt. Det är nämligen så att Malte är allergisk. Det funkar helt okej kortare perioden men är inte hållbart i längden då det gör honom kroniskt trött och påverkar hans mående överlag (skaffade Zicko innan vi träffades). Från börjar har jag väl inte velat inse läget, men häromveckan träffade han en läkare som konstaterade att det är Zicko som påverkar honom och för hans bästa borde jag göra mig av med honom och i princip sanera lägenheten. När det finns svart på vitt kan man inget annat göra än att acceptera läget...

Först var jag förtvivlad över hur det skulle lösa sig och över att förlora honom, kunde omöjligt tänka mig att sälja honom till en främling. Men efter många om och men kontaktade jag damen som jag köpte honom av och hon var så tillmötesgående och sa först att om det inte löser sig så får han absolut flytta tillbaka till dem permanent. Och nu har hon och hennes man bestämt att de vill ha honom! Vilket är det bästa lösningen och det jag vill. Då får han bo med sin mamma och syster och leka med dem hela dagarna! Det gör hela grejen lättare när jag vet att han till och med får det bättre än nu och jag har fullt förtroende för henne.




Fina Zicko!

Men det kommer bli ett tomt hål efter honom och jag kommer sörja att förlora hans umgänge och stöd. Han har varit med mig genom så mycket och gett mig mer än man kan tänka sig. I två år gjorde han mig sällskap innan vi flyttade in med Malte. Och jag önskar så mycket att Alma skulle fått möjligheten att växa upp med djur omkring sig som är så givande.

Skrattet!

Malte och Damen


Hjärtat!





Har ni märkt att det blivit mer bilder på Alma än vanligt?
Jag kom att tänka på det häromdagen att när
jag väl bloggar blir det ofta bildbomber med Damen. Måste
vara för att hon är hela min fritid och tar upp
min längtan och saknad så mycket nu när jag börjat jobba
och är ifrån henne så mycket.

10 mars

God kväll!

Idag har jag jobbat morgonpass och kring middagstid var det dags för trettioårskalas för en av Maltes kompisar sedan gymnasiet. Det var jättetrevligt! Hela familjen tog oss dit och planen var att Malte skulle få stanna kvar över festligheterna och jag skulle gå hem med Alma inför läggdags. Det gick jättebra! Hon var till och med vaken en timme längre än vanligt utan gnäll. Det var säkert spännande med massor av nya människor och ny omgivning att titta på. På vägen hem däckade hon i vagnen som en slagen hjälte efter fem minuter och väl hemma behövde jag bara klä av henne och lyfta över henne i sängen. Och jag hann med både middagen, efterätten och paketöppningen!






Den här tösen längtar jag efter att få mysa med imorgon!


Maten...

God dag!

Det känns ju sådär när man fyller frysen med massor av hemlagad barnmat och ongen inte vill ha det... Hehe. Men förhoppningsvis måste hon bara vänja sig med den nya smaken först. Vid lunchen idag när hon skulle äta fick jag truga och truga, men hon totalvägrade. Till slut blev jag less och lät henne pilla på med maten själv. Då dög det plötsligt att stoppa den i munnen. Busunge...







Storkok!

Hej!

Idag har mamma och pappa hälsat på en sväng. Vi har även varit produktiva och planterat om våra halvdöda växter och jag har lagat två satser barnmat. Malte har även hunnit med att träna och under tiden myste jag och Damen framför reprisen av melodifestivalen. Vilken omgång det har varit i år! Ska bli så spännande med finalen i helgen! Nu ska jag strax gå till jobbet.







Sötungen!


Ingredienser:

en gul paprika
en gul lök
ca. 10-15 broccolibuketter
ca. en deciliter gröna ärtor
tre potatisar
två laxfiléer
en förp. körsbärstomater
olika örtkryddor, peppar och massor av dill
en klick smör



Ingredienser:

ca. 200 g ekologisk skinka
tre morötter
två palsternackor
en gul lök
en grön paprika
ca. 10-15 broccolibuketter
tre tomater
ca. två msk tomatpuré (utan tillsatster)
örtkryddor och lite peppar
en klick smör

Koka allt och börja med det som tar längst tid och tillsätt eftersom,
mixa när allt är färdigt och avsluta med tomatpurén- klart!


Helg i kojan

Hej!

Nu var det länge sedan jag bloggade! Jag har haft några väldigt intensiva jobbdagar som tagit musten ur mig. Men nu är jag ledig hela helgen, jobbar måndag och sedan ledig två dagar till. Det ska bli så skönt. Nu sover damen och Malte ska iväg och träna så då tänkte jag passa på att titta hit!

När vi fått någon stund över har vi tagit oss tid till att pyssla med kojan till Almas rum. Och nu är den i princip klar. Och blev hur fin som helst! Jag och Malte är väldigt olika varandra i vissa avseenden men vi teamar skitbra när vi lägger manken till - som nu!
Jag är så stolt över arbetet vi har gjort tillsammans! Jag hoppas Alma kommer ha mycket nöje av den när hon blivit lite större.





Framsidan.



Baksidan.



Från sidan.
Hit så ska jag sy ett skynke att ha för sidan och innuti ska vi ordna någon form av
madrass/dyna och massor av gosiga kuddar.

När vi nästan var färdiga kom Malte med den genialiska idén att hennes skötbädd kunde vara ovanpå! Vilket är helt perfekt då vi den senaste tiden har haft den på golvet som inte är en så skön arbetsställning för oss, och innan dess bytte vi på henne i våran säng vilket resulterade i ett antal pinkolyckor...


Kram och hoppas ni får en skön helg!