Barnkläder

God morgon!

Nu på morgonen får Alma sova inne, jag börjar tycka att det är ruggit kallt igår och ute nu.
Hon är så go nu när hon äntligen börjat få ifrån sig "riktigt" bäbisjoller och man riktigt smälter när lillmunnen säger "ba-ba-da". Så härligt! I övrigt var hon jättebråkig med dagslurarna och jag börjar undra om det är dags att modifiera schemat och dra ner på antalet sömntimmar. Vi får sätta oss ner och klura på det. Mornarna brukar bli lite tidigare än det är meningen. Hon ska sova till sju men det gör hon nog knappt hälften av gångerna. Ofta blir det kring halv sju men några gånger har det till och med blivit klockan sex. Och då är det i princip omöjligt att få henne att somna om. Skönt ändå att man fått sova hela natten så blir inte tidiga mornar så påfrestande - så länge man själv lyckats lägga sig i god tid...


Jag har ett litet brödtips! Det här hittade vi på coop och innehåller inga tillsatser, och är grovt och gott. Hela paketet innehåller 500 g bröd och det är 36,7 g kolhydrater per hundra gram och det är sju skivor i paketet. Räknar jag rätt (?) då borde det vara ungefär 13 g kolhydrater i en halv skiva.
Vilket är helt okej tycker jag för en LCHF-liberal (om man håller sig till en halv skiva) på en dag. Men om man äter LCHF för att gå ner i vikt ska man nog hålla sig till riktigt LCHF-bakat bröd. En halv skiva fick bli min frukost igår tillsammans med ett kokt ägg för mättnaden så man orkar stå sig till lunch.







Igår fick jag spontanbesök av Emelie! Det var jättekul att ses, och Alma hade en dålig dag igår men var jättnöjd när hon fick sitta med henne - trots att de inte har setts sedan Alma var ungefär två månader.






Bild från imorse.


Hur tänker ni kring det här med kläder när det kommer till era barn (eller framtida barn)? Köper ni könssteriotypa kläder, medvetet eller omedvetet? Eller tvärt om? Eller speglar det vad ni själva trivs i? Jag känner själv inte direkt "connection" med min superkvinnliga sida med smycken, rosetter och massor av rosa och smink. Inte förrän på senare tid när jag uppskattar rosa mer och mer. Men jag köper inte direkt mycket som är babyrosa till Alma. Då köper jag hellre lila, eller kombinerar rosa med något mer neutralt som grönt, svart eller grått. Det känns även som att kläder hon får av andra speglar de kläder vi själva skulle välja till henne. Som att det blivit att vi "gjort" Alma till en tjej som inte klär i babyrosa och gull-gull och andra kan se det, som kläderna ovan. Bodyn, byxorna och strumporna har hon fått av ett par olika personer och inget av det är traditionellt tjejigt.

Jag är lite nyfiken på varför det blivit så.
Om det är för att jag själv inte identifierar mig med tjejigt gulligull (och det är jag som sköter klädinköpen), eller om det är ett omedvetet motstånd, eller vad det än beror på - för hur det än är så är det inget jag direkt värderar. Om killar kläs i i jeans, basker och tuffa kläder eller om tjejer kläs i gulliga rosa klänningar och strumpbyxor, eller tvärt om - det anser jag nog är ganska oviktigt. Så länge det inte går till överdrift och de görs till små dockor.

Ett intressant ämne som skapat en del debatter och upprörda känslor i bloggvärden. Vad tycker ni? Även om ni har barn eller inte så är det kul att få veta hur andra tänker kring det.

Klappa händerna

Hej!


Har glömt att berätta att Alma kan klappa händerna nu! Ibland förstår hon om jag bara sjunger "klappa, klappa händerna!" men oftast både visar jag och sjunger och då klappar hon. I början gjorde hon det bara ibland ganska omedvetet, sedan blev det mer medvetet men då kunde hon i vissa fall vinkla händerna åt fel håll - men nu sitter det jättebra! Och det är ju bara för sött. Ska försöka få bild på det eller be min käre bror att filma det åt mig. Så kan jag lägga upp det och visa någon gång.


Tänk vad lite som roar mig nu för tiden...


Lördag

God morgon!

Snart kommer pappa och hämtar oss så ska vi vara i Nyby tills imorgon! Ska bli så mysigt. Dock håller jag på att tvätta och kan inte packa innan det är färdigt då nästan allt vi äger låg i tvättkorgen...


Igår testade jag att göra barnmat igen! Tänk vad enkelt det är att göra egentligen. Lätt och billigare än att leva på burkmaten. Så mycket mer av det kommer det att bli. Och framför allt så vet man exakt vilka råvaror som är i och att maten är näringsriktig. Jag använde mig av ett recept som Tove lagt upp på sin blogg. Det var bättre och godare än maten jag gjorde tidigare som gjordes på fri hand istället för efter ett recept. Nästa gång ska jag leta reda på ett recept med ris. Vi har en hel påse med ris och vi äter ju inte det så det vore ju perfekt om det kunde komma till användning.






En gammal bild på Alma när hon åkte pulka för första gången...

Bilder!







Några fler av bilderna som Isabell tog häromdagen.


Igår ringde världens bästa Sofie och berättade att hon och Robin satt i bilden på väg till Östersund! Gissa om jag blev glad över deras spontanresa. Så idag har Damen och jag haft besök av Sofie, hennes lillasyster Maja och Marléne med lilla Lo! Lo var så söt, lugn och pigg. Och så fick hon testa att sitta i Almas stol i köket. Massor av filtar runt om förstås och det gick jättebra en liten stund. Så fin!

Äntligen färdigt!






25 januari och finbesök!

Hej!

Åh en så kul dag jag har haft idag! Älskar när jag får besök utan att jag själv behöver masa mig någonstans... Hehe.


Lilla Lova hade vuxit mycket sedan senast jag träffade henne, vill jag minnas i alla fall. Och jättesöt var hon förstås! Dock sov hon mest hela tiden så jag fick inte så mycket tid till gos. Isabell har en så bra kamera, jag känner verkligen att jag vill ha en som hon! Bilderna blir riktigt bra med minimal ansträngning och den tar korten fort och det blir bra i vilket ljus som helst verkar det som. Jag blev riktigt frestad att köpa en. Alma växer ju så snabbt så självklart borde man ha en bra kamera som man kan spara minnen med. Jag vill lägga ut alla bilder som blev tagna med den, men det blev närmare sextio stycken så det kanske räcker med några... Kul även att hon fotade så jag och Damen blev fångade tillsammans, vilket som sagt är ovanligt.











Nu är det nog dags att hejda sig med bilderna... Det var jättemånga där Alma gör roliga miner så jag får lägga ut fler någon annan gång. Nu sover Alma sedan en timme tillbaka, Isabell och Lova har precis åkt och Malte är inte hemma utan kollar på UFC med några kompisar, så jag har en stund helt för mig själv! Ska nog färga håret och kanske sy klart de sista små detaljerna på Almas överkast, det är så lite kvar nu men jag lyckas aldrig ta mig för.

Jag fick för övrigt en kommentar angående Anna Wahlgren, hennes dotter gav ju ut en bok i januari som handlar om hennes uppväxt med en galen mamma. Så det har av naturliga skäl varit väldigt mycket kring henne och hennes "metoder" den senste tiden på nyheter och nätforum. Jag har funderat på att knåpa ihop ett inlägg om min syn på saken med tanke på att vi använt oss av "sova-hela-natten-kuren", och det börjar kanske bli på tiden. Får se när jag tar mig tiden. Men det är väldigt spännande tycker jag att följa diskussionen åt bådas vägnar. Hatet mot Anna Wahlgren tycks inte finna några gränser, och nu fick man ytterligare en anledning att spä på det. Vilket kan förstås. Det är inte så jättemånga tycker jag som vågar säga i forum och liknande, att de använt sig av hennes tips och råd - vilket inte är så konstigt, man törs ju knapps av rädsla att bli fråntagen sina barn och utkastad ur landet... Typ. Men mer om det får det bli en annan kväll!


Puss, kram och god natt! Nu ser jag fram emot att åka till Gläntan imorgon!

Onsdag

God morgon!

Nu har vi gått våran morgonpromenad och Alma har fått sin frukostgröt. Dock börjar det bli för kallt för att gå ut på morgonen. I alla fall för mina händer och fötter. Behöver nog ett par bättre vantar. Det är tjugo minusgrader nu! Herre gud... Tur att jag inte kollade på termometern innan, då hade jag nog stannat inne.

Idag ska jag få lite kaffebesök av Anders, en gammal kompis. Och i eftermiddag kommer Isabell och lilla Lova hit! Dessutom for jag och rände igår, så det har helt plötsligt blivit en fullspäckad vecka. Det är kul, men tiden går så fort när man gör mycket saker. Och just nu skulle jag vilja frysa tiden några veckor så jag får njuta av en extra stund hemma med Alma innan jobbet börjar.

Jag måste visa vår supernyttiga middag igår. Kokt broccoli, rotgrönsaker i ugn; morötter, palsternacka, röd lök och rödbetor. Till det blev det lax, fetaost och coleslaw som jag hade gjort dagen innan. Det kändes så sunt att jag ville krama mig själv och säga "tack för att du är så snäll med min kropp!". Riktigt gott var det med rösbetorna och fetaosten! Jag rekomenderar det verkligen, inspirerat från ett recept ur Pauluns bok.




Barnmat; pasta med morötter och tomatsås

Såhär gjorde jag:

- Delade på massor av tomater, ca. ett kilo. La dem i en kastrull tillsamans med lite vatten, ungefär två koppar.

- Kokade upp det tills tomaterna släppt ifrån sig det mesta av vätskan, skalet lossnat och köttet mjuknat.

- Mixade tomaterna med stavmixern och lät det puttra en stund extra med lite kryddor, lite (lite!) svartpeppar och oregano samt en matsked tomatpuré, i den var det dock lite salt i den så jag var försiktig med det.

- Kokade små bitar morötter och pasta.

- Blandade ihop pastan, morötterna och tomatsåsen och mixade ihop kalaset med stavmixer.






Ner i perfekta portionsburkar från IKEA och en gammal barnmatsburk.


När jag kikade runt igår efter råd när man gör egen barnmat, då läste jag på en sida att den färdiga barnmaten man köper i burkar på affären inte innehåller tillräckligt med näringsämnen för att tillgodose ett barns behov och därför bör användas enbart som komplement, om man reser eller liknande. Det hade jag faktiskt ingen aning om! Konstigast är kanske att jag inte blev förvånad när jag läste det, men så långt har jag faktiskt inte tänkt tidigare. Det här fick bli ett lite experiment, det blev inte någon superhit hos lilldonnan även om det absolut gick ner. Mer blir det och fler rätter ska testas.

Insåg efteråt att jag totalt glömde att tillsätta någon form av fett, men det funkade att tillsätta en skvätt olja när jag värmde på maten. Annars kan man tillsätta det direkt i tomatsåsen eller som avslutning.

Måndag

God morgon!


Jag har haft en så otroligt skön helg.
I lördags hade jag lite tjejdag med Marléne på stan utan våra små. Vi hade jättekul, åt lunch och strosade omkring. De kändes konstigt att vara ifrån Alma så länge. Vi var med varandra mellan elva och tre ungefär, och det är nog det längsta jag varit ifrån Damen - när hon inte sovit då förstås.

Igår spenderade vi mest tid med familjen. Bortsett från en stund när Malte var med ett par kompisar, och då passade jag på att städa lite. Sedan, för första gången, testade jag att göra egen barnmat. Ska göra ett inlägg sedan där jag visar hur med lite bilder. Det var jättelätt, betydligt billigare i längden och kändes så fantastiskt att veta exakt vilka råvaror som var i maten. Varför har vi inte gjort det tidigare? Dock var det kanske ingen dunderhit hos Alma, men det gick ner och ju mer man gör desto mer lär man sig väl att göra det på ett sätt som hon tycker är gott och uppskattar.

Jag måste tipsa om några superbra appar till telefonen!
Malte visade igår några han hade, bland annat Naturskyddsföreningens Gröna guid som jag nämnt i något inlägg tidigare som de har på nätet - finns för android. Vilket jag inte hade en aning om. Där kan man bland annat få snabb guid till märkning på mat och hur man sopsorterar olika saker.

En annan, som jag suttit och pillat med hela morgonen är Livsmedelsdatabasen, där i princip alla livsmedel finns registrerade - där man kan se näringsinnehåll, procentuellt hur mycket fett och kolhydrater, vatten etc. som det består av, vad det innehåller för vitaminer och mineraler och hur mycket av RDI per hundra gram. Hur bra som helst! Dessutom kan man ställa in sin profil med längd, vikt, ålder, kön och hur aktiv man är för att få siffrorna optimerade till ens egna personliga behov utifrån det. Sedan finns det en som heter Kolhydratskollen som visar hur mycket kolhydrater en vara innehåller, om man vill se det. Men då tycker jag ändå att Livsmedelsdatabasen är bättre som visar en mycket bredare bild. Men den kan ju ändå vara bra om man vill få en snabbkoll.


Nu ska vi ställa oss i ordning för morgonpromenaden. Hörs sen!

Renskavspytt

Hej hej!


Ikväll kände vi för att testa något vi aldrig äter - renskav! Jättegott med mycket smak. Jag stekte först lök i smör, sedan stekte jag renskaven med röd paprika och broccoli, kryddade och Malte hälde på en skvätt grädde sedan åt vi det med ett stekt ägg. Gott och enkelt, som jag gillar det. Inspiration till receptet fick vi ur Pauluns bok LCHQ som jag berättat om tidigare.




Det var betydligt godare än det ser ut...


Idag försökte jag även ta några kort på mig och Alma tillsammans, finns så få då det oftast är jag som håller i kameran. Hon blev lite irriterad över blixten och korten blev inte så bra, men ändå fina minnen från en mysig stund i våran vardag.









Puss och god natt från oss!

Blogaward

Jag fick en blogaward av Tove.



Meningen är att man ska länka till varandra och på så sätt locka nya läsare till varandras bloggar!

Jag skickar vidare till dessa:

Josefine
Isabell
Beatrice
Marléne (hon fick också länk av Tove... Men ändå.)


Fredag

Hej igen.

Jag mår lite konstig idag. Men betydligt bättre än i morse. Så nu hänger jag i långkallingar, Alma får underhålla sig själv en stund och Grey's anatomi går på i bakgrunden. Det känns som att jag ätit något olämpligt. Hoppas Malte kan komma hem till lunch så han kan ta hand om Damen så jag får vila. Men nu när det känns lite bättre känns det onödigt att skicka hem honom. Vi får se!





LCHF-debatt

God morgon!

Kände att jag bara att jag måste titta in och säga hej och skicka en länk till säsongsstarten av SVTs Debatt som igår handlade bland annat om LCHF. Katrin Zytomierska och Kostdoktorn var med och helt ärligt så tyckte jag att de sopade de banan med nej-sägarna. Något jag tyckte var intressant var att de som var på för-sidan såg sundare, friskare och fräschare ut än de som var emot. Det behöver såklart inte betyda något men jag vill nog läsa in lite i det. Men då är jag ju en frälst LCHF-are och inte särskilt objektiv...

Titta på klippet här. Det går en bra bit in i programmet innan de kommer till ämnet så man kan spola fram trettio minuter.


När jag ändå är här... Varför blev det så fult upplagt med bilderna i det föregående inlägget? Blir galen när det ser ut på ett sätt när man skriver inlägget och sedan blir på ett annat när det publicerats. Vet någon hur man lägger upp miniatyrbilder som går att klicka på och förstora?

Ha en bra dag!

Plommonpuré

God kväll!

Idag har Damen och jag varit på gläntan i vanlig torsdagsanda och vi tog med oss denna sjukt goda kladdkaka jag gjorde igår...




Det var skönt, avslappnat och rogivande att hänga där och Alma gillar det nog också, att få träffa andra barn pyssla på i en annan miljö som hon ändå känner igen. Hur som helst. I helgen sa Malte att vi borde testa att göra egen katrinplommonpuré till Alma, hon äter annars en burk per dag som vi köper färdig och det måste hon äta för att hålla magen igång. Men jag kände mig lite neggo och undrade om det verkligen var så enkelt att göra själv. Men så på Gläntan berättade en tjej hur hon brukade göra det och att det var superenkelt så då blev jag övertygade och gjorde en liten sats när jag kom hem...













Såhär enkelt gjorde jag det:

- Först kokade jag torkade plommon i vatten, jag hade så mycket att det täckte dem men insåg sen att man kan ta betydligt mer då det mesta dunstade bort och under tiden fick jag fylla på lite.

- Under tiden det puttrade mosade jag lite med en gaffel för att känna efter när det började bli färdigt efter ca. tio minuter.

- När det kändes färdigt mixade jag allt med stavmixern och hällde sedan upp det i gamla barnmatsburkar, perfekt! Hade jag vetat innan hur bra det blev och uppskattat av Alma hade jag gjort mer och fryst in i plastburkar. Något man nog får tänka på är att det är betydligt mer koncentrerat än det man köper färdigt där det innehåller bara 40 % katrinplommon. Därför kan man nog inte stoppa i lillmagen lika mycket av den hemgjorda... Annars kan det kanske sluta i magknip.





Titta på den här sötnosen då! Under tiden som jag pysslade med det åkte hon runt i hennes lära-gå-vagn som hon fick av sin mormor och morfar i julklapp. Det var så himla sött, och sedan hjälpte hon Malte att packa upp ett paket vi fick på posten idag med nya sängkläder.


Kram!

Tillbaka!

God kväll!


Ursäkta bloggtorkan, har inte haft något direkt att skriva eller berätta eller ens haft någon lust till bloggandet i ett par dagar.

I helgen var lilla familjen hemma, bara vi hela helgen utan att åka någon stans - det var första helgen sedan innan jul! Så det var skönt. Fick lite småplock gjort, möblerade om lite och fick bort det mesta av våra grejer från Almas rum så det ska gå att fixa ordning där framöver. Det kommer att bli jättemysigt! Har några små-idéer.

Annars har jag kommit igång ganska bra med träningen! Och förstå vad skönt det är.
Mitt lilla mål som nyårslöfte är ju som tidigare skrivet, att jag ska träna två gånger per vecka - men förra veckan blev det hela fyra gånger. Det är ju så skönt när man kommer igång. Men det svåra är ju faktiskt inte att börja, det är ju att göra det till en vana och att fortsätta så än ropar jag inte hej. Men viljan, engagemanget, lusten och gymkortet finns och därmed även förutsättningarna för mig och min träning. De flesta gångerna har jag gått iväg till gymmet när Alma har somnat för natten så jag känner inte att värdefull tid går bort.

Min grej som jag gillar mest med träning och som jag satsar mest på är konditionsträning, framför allt löpning är det jag gillar bäst. Men musklerna ska ju få sitt också så jag har kört några övningar för mage, rygg och axlar. Övningar som Malte visat hur jag ska göra och som verkar superbra! Funderar på om jag ska ta mina mått och jämföra. Men har inte bestämt mig. Ska jag det? Är som lite halvrädd att jag ska träna och träna och sedan när man tittar på siffrorna inser man att inget har hänt, då skulle jag bli så opeppad och lata till mig. Eller så blir det tvärt om att jag ser svart på vitt att mina mysiga kärlekshandtag försvinner och jag blir extra peppad. Det är ju lite av ett lotteri.





Men hörrni!
Titta på den här middagen. Så jäkla gott. Jag skar upp några kycklingfiléer som jag lindade in i bacon och stekte tills baconen fick en fin yta och kycklingen blev halvfärdig. Sedan la jag det i en ugnsform tillsammans med en riktig gogegga gjord av mosad fetaost, créme fraiche och kryddor - örtsalt, peppar, lite chilipulver och örtkryddor. Det hällde jag över kycklingen stoppade in i ugnen en stund tills kycklingen var klar och så serverade jag det till en vanlig grönsallad och avokado. Supergott och enkelt!


Puss och god natt!

Fredag

Igår fick vi förresten middagsbesök av mamma och pappa. Så kom vi på att vi kunde passa på att låna ett par extra händer och skruva på de nya benen på våran säng och flytta den ut ur sovrummet och in i sovalkoven! Det var riktigt skönt att få hit den och nu kan vi pyssla med lite inredningdetaljer här inne så snart ekonomin tillåter. Då ska vi även börja pyssla med Almas barnrum. Det kommer att bli jättekul.

Nu leker vi i sängen med leklådan och njuter av solen som hittar in från fönstret och balkongen.









Om knappt en månad börjar jag jobba igen. Så nu passar jag på att njuta så mycket jag bara kan. Nu tycker jag att det riktigt roliga har börjat. När Alma är nöjd, förstår mer, kan leka mer och allt bara flyter på utan stök. Och att se Almas utveckling nu från dag till dag är ett rent nöje!

12 januari

God kväll!


Tänk att det redan är torsdag.
Igår fick jag reda på att gruppen på Gläntan började idag igen så givetvis packade jag och Damen ihop oss och begav oss dit imorse. Det var riktigt kul att återses igen och det var även ett par nya där också. Nästa gång blev det sagt att jag ska ta med fika att bjuda på! Vi har nämligen bestämt att vi ska turas om att bjuda på fika någon gång i månaden. Det ska bli... GOTT! Klurar redan på vad jag ska bjuda på. Jag har ju skärpt till mig ordentligt igen och småäter aldrig, så när det väl ska bli nåt gott, då vill man ha nå gött! Hehe...

Hur som helst!
Här kommer lite söta bilder man kan titta på om man känner för det. Lilltösen åt gröt när vi kom dit imorse och då lånade vi en riktigt bra "haklapp" som fick henne att se ut som en liten miniläkare.





Och här försöker vi få Tove's Emilio och Alma att leka med varandra. Men de verkar lite distraherade? Titta vilken cool Ramones-tisha Alma har! Jag hittade den på H&M innan hon föddes.






Nu pysslar Malte med sitt framför datorn och jag ska forsätta sy på Almas överkast, jag har haft några dagars upphåll för jag fastnade och tyckte att den sista grejen jag gjorde blev helt fel, men nu har jag sprätt upp, gjort om och nu kan jag gå vidare igen! Den kommer att bli superfin och jag längtar efter att få visa upp den här på bloggen.

God natt!


Tisdag

Hej!

Det har varit ganska lugnt här på bloggen de senaste dagarna.
Ganska skönt faktiskt. I helgen var Josefine i stan så vi hann med att ses lite innan hon åkte tillbaka till Ö-vik. Och igår fick jag besök av Marléne och Lo, sedan kom även David så käkade vi lunch här. Det var jättekul att ses! Framöver ska vi försöka ses någonting utan barn och äta lunch på stan och gå en promenad eller så, det längtar jag verkligen massor efter. Att umgås med vänner med barnen med sig blir inte samma sak, man kan bara ägna varandra en bråkdel av sin uppmärksamhet. Men givietvis är det också jättekul att vara med barnen.







Just nu myser jag och Damen på lekmattan och Zicko gör det han kan för att få vara med på ett hörn och det tycker Alma är kul. Idag ska jag försöka hinna med att dammsuga och tvätta hade jag tänkt. Malte kommer hem lite senare idag men jag ska även försöka att hinna med att skriva in mig på det nyöppnade gymmet här bredvid medan det är bemannat mellan 16 och 20. Det ser jag fram emot - här ska tränas! Det är öppet dygnet runt och kostar bara 200 kronor i månaden, perfekt!







Kramar!



Ny morgon!






Lycka!

Idag har Alma och jag skrattat så mycket tillsammans. Det märks på henne att hon blir mer och mer medveten. Jag kan ibland titta bort, och sedan titta på henne igen med en finurlig blick och då börjar hon skratta det härligaste och innerligaste skrattet. Utan att jag behöver anstränga mig - det är som att hon ser på min blick att jag är "full i flur".

Vi har haft det så härligt och när jag tittade på lådan med leksaker som vi lekt med idag, då kände jag en sådan längtan efter att få mysa med henne i soffan imorgon när vi vaknat och efter att få busa igen! Jag har nog aldrig uttryckt det så tidigare, men hon är verkligen den största skatten i mitt liv.


God natt!

Paus



Damen sover och jag käkar go-lunch framför Grey´s...

6 januari

God morgon!

Vi har kommit hem från morgonpromenaden, Alma har fått gröt och nu ligger vi och myser på hennes lekmatta. Hon var så otroligt söt när vi klev upp imorse. Först hade vi en liten stund tillsammans i soffan, sedan satte jag på barnprogram på teven som hon fick titta på när jag bäddade sängen, klädde på mig och så. Och hon blev så uppslukad och var helt still jättelänge och bara tittade storögt på programmen. Så nöjd som hon var så passade jag på att äta frukost i soffan. Det var så härligt, kändes som att jag skulle kunna sitta och titta på henne hur länge som helst. Men efter en stund började ögonlocken bli tunga... Sötunge!










Hon lutade sig så gulligt mot kudden...


Malte är för övrigt med sin bror hela helgen från igårkväll, till och med på söndag tror jag. Så det är pappa-fritt här hemma. Tidigare innan rutinerna och allt funkade så bra som nu tyckte jag att en hel helg själv utan avlastning blev tröttsamt till slut när han också hade jobbat hela veckan på dagarna, men nu funkar det så mycket bättre. Jag vet när hon sover och hur länge så jag kan passa på att laga mat och äta. Och igår på kvällen fick jag så mycket egentid att det nästan blev långtråkigt.

Puss!

Finbesök och currykyckling










Lilltösen!




LCHF

Hej!

Idag är Maltes sista lediga dag innan vi återgår till vardagen igen.
Han hade en vecka semester sparad från i sommar som han tagit så vi har haft riktigt långledigt tillsammans under jul och nyår. Vad jag känner nu efter att ens vanliga rutiner och främst matrutiner rubbats, så är jag otroligt less på allt som får magen att bli uppblåst och som väcker sötsuget och får insulinet att åka berg- och dalbana. Så! Nu är jag jättepeppad att komma igång med bättre kostvanor igen och att komma in på LCHF-spåret. Därför skrev jag en middagsplanering idag på vår miniwhiteboard.

Så här ser veckan ut:




Knäckebröd till frukost och frukt kommer jag att äta.
Jag är som sagt tidigare, inte superstrikt. Men middagar med lite kolhydrater vill jag absolut ha - jag tycker helt ärligt att det till och med är godare när man fyller tallriken med goda såser och grönsaker istället för utfyllnadsmat som pasta, potatis och ris. Det som vanligt kommer att bli svårast är att kontrollera mitt enorma sötsug och att styra mitt småätande.

Passande nog såg jag här att kostguden Fredrik Paulún har skrivit en bok om lågkolhydratskost.
Boken heter LCHQ - lågkolhydratskost av högsta kvalitet. (LCHQ = Low Carb High Quality). Låter jättespännande! Och här kan man läsa mer om boken. Vi beställde en direkt. Jag är övertygad om att hans recept är kanonbra!