Halloween

Hej!

Sofie har precis varit här en liten stund. Jättemysigt att ses, i vilken form som helst när som helst.


Det hände en skitläbbig grej när hon var här.
Alma sov och vi satt i köket, då hördes det som att någon var utanför våran dörr, och Zicko började skälla och jag tänkte bara på att han skulle vara tyst så Alma inte skulle vakna. Men när han slutade så hördes det fortfarande som om någon var här. Då gick jag och kollade i kikhålet och en skitläbbig kille stod utanför dörren. Han hade en mask på sig och huvtröja. Jag fick panik och sprang till Malte och sa att det stod någon utanför dörren, och han kutade upp och sa "Men lås dörren! Du kan ju inte springa till mig om en galning står utanför utan att låsa!". Annars har jag alltid dörren låst även när jag är hemma, så jag tänkte inte på att den var öppen från att Sofie hade kommit. När Malte kollade så såg han att killen var på väg att ringa på men hörde grannarna och förmodligen förstod han att han var en våning för högt. Han skulle förmodligen till dem. 

Jag upptäckte ju hur jag skulle reagera i en utsatt situation. Få panik och inte kunna tänka klart. Hehe... Lugnande att veta det.





Typ en sån här mask hade han på sig, Malte såg det också. Ni kan ju tänka er paniken att titta i titthålet och se det. Men nu i efterhand fattar man ju att det är halloweentider nu. Och grannarna där nere verkar ju kunna festa till det lite när de än får lust. Men jag trodde i alla fall att jag skulle dö och allt jag tänkte på var Alma Alma Alma ligger sovrummet!


Sov så gott

21.45

God kväll!

Nu är det läggdags i Fågelboet. Ligger i sängen och väntar på Malte så ska vi - eller bara jag beroende på hur trött han är, lösa korsord. Jag känner mig inte så jättetrött än även om vi har haft en lång dag. En av mammorna i föräldragruppen ordnade så att gruppen fick möjlighet att gå en kurs i HLR, med inriktning på barn. Verkligen bra initiativ!

Det är Röda korset som har dessa utbildningar och den pågick i totalt sju timmar inkl. ungefär en timmes pause. Så ni kan ju tänka er vad mycket vi fick gå igenom. HLR då, men även om barn sätter i halsen, skär sig eller vid brännskador osv. osv. Viktiga grjer. Har man barn eller är omkring barn tycker jag definitivt att man ska dra ihop ett gäng, kontakta dem och gå kursen.

Vi var hemma hos ett par från föräldragruppen och hon hade gjort det så himla bra, ordnat lunch och fika och donat. Det blev en kanondag. Men lång! Men absolut värt det. Hon hade dockor man får träna HLR på men istället för de som liknar vuxna hade hon dockor som motsvarade typ en tioåring men också barn under ett så man fick känna på hur hårt man skulle trycka och blåsa in om man skulle behöva utföra det på ett barn någon gång. Det är ju inte samma sak som att göra det på en vuxen. Det är ju superviktigt att veta hur man ska göra om sitt barn sätter i halsen. Och hur man gör om man misslyckas med att få ur det eller får upp det för sent så barnet blir avsvimmat eller vad nu som kan hända. Men jag fick dock smått ångest över tanken på om man någon gång skulle behöva använda kunskaperna... Fy vad fruktansvärt det vore. Men vi fick även prata och diskutera om vad man kan göra för att förebygga olycksrisker i olika sammanhang.




Lilltösen i höstkylan häromdagen!


God natt och kram.

Lo!










Det var sä kul att träffa alla tjejer ikväll. Sofie, Marléne, Lo och Maja - Sofies lillasyster följde också! Lo var så go. Så lätt och len och söt! Åh, jag blir alldeles lyrisk när jag tänker på det. Det är när jag träffar andra bebisar jag fattar att jag har en jag med. Så overkligt. Inser nu att jag tyvärr inte fick med någon mor- och dotterbild på Marléne och Lo. Men vi ska träffas tjejgänget igen till veckan innan Sofie åker hem till Stockholm. Så det får bli då. Det ser jag mycket fram emot. Det var också kul att träffa David och Robin förståss!


Sov så gott!

29 oktober

Hej hej!

Underbart med helg så Malte är hemma! Han har varit ute med Alma i vagnen när hon skulle sova förmiddagsluren, då passade jag på att ta en dusch och ställa mig i ordning. Sedan fick jag ett ryck och började dammsuga sedan har jag dammtorkat i vardagsrummet och storstädat sovrummet. Vi möblerade om lite. Även om vi flyttar ur det rummet snart när Alma ska få ett eget rum så kändes det som att jag inte stod ut i stöket som var. Fanns liksom ingen logik i hur möblerna stod. Men nu blev det jättefint och mysigt! Nu sover hon i sin säng en stund och jag har städat färdigt så nu hänger jag här en liten stund.

Senare idag ska jag äntligen få träffa min underbara Sofie och och OCH...
Vi ska hälsa på Marléne, David och deras lilla Lo! Åh, som jag längtat efter helgen under veckan. Fantastiskt!

Puss och kram!

Nytt till Alma från H&M


Sötnosen idag




27 oktober

Hejsan

Det var faktiskt riktigt intressant idag på informationen med tandhygienisten på BVC. Det var många självklara grejer men också annat som man kanske inte tänkt på innan.

Efteråt köpte jag med mig lite lunch från Törners, bestående av goa mackor, smoothie och cupcakes...  Så traskade jag och Damen iväg till Jossan och hennes lilla lilla Saga! Hon var så söt och liten, Alma kändes som en jätte i jämförelse. Det var jättekul att traffas igen!










Tjejerna tillsammans!


Föräldragrupp

God morgon!

Det var trevligt på fikat igår med föräldragruppen. Dock är det svårt om kvällarna när nattningsrutinerna rubbas och Alma och jag inte kan lägga oss ensamma i ett rum ett par timmar och amma... Så hon blir ganska gnällig. Men ändå så funkade det helt okej. När hon och jag kom hem somnade vi båda två ganska snabbt.

Snart ska jag och Alma på föräldragruppsträff och ska få information om när bebisens tänder kommer och vad man ska tänka på då. Jag säger snart men det är om två timmar... Men med en liten hemma så blir det så. Jag är nästan lite stressad, har duschat men är ofixat och har inte ätit än. Alma sover just nu men sen ska även hon bytas på och ställas iorning inför att gå. Efter träffen ska vi hälsa på Jossan och få träffa hennes lilla Saga! Längtar.

Tyvärr missar vi ytterligare en vecka på Gläntan. Det känns typiskt och tråkigt.

Men men. Puss kram och hej!

25 oktober

God kväll!


Jag har haft en fin dag idag.
Det var ju första gången med babysimmet. Åh, så gruvsamt det var innan. Föreställde mig att det skulle vara tre timmars jobb för en halvtimme i vattnet, men riktigt så var det inte. Bra cynkat med Alma var det också, hon åt ordentligt ungefär en timme innan, sov en halvtimme och sedan gick vi iväg till badet. Så hon var nöjd och glad = bra förutsättningar! Sedan gick det helt okej i vattnet, hon var nöjd att vara på rygg i vattnet en stund men efter något försök gick det inte alls för sig längre - hon ville se vad som försegick omkring henne. Efteråt somnade hon direkt när jag la henne i vagnen och det började rulla.

Hon är speciell min lilla dam på det viset. Väldigt nyfiken och blir lätt distraherad av omgivningen om hon ska amma och är jätteglad inför nya ansikten. Mamma har berättat att när jag var bebis var hon tvungen att sitta ensam i ett rum utan några ljud som störde för att jag skulle få matro, annars blev jag distraherad och ville se vad som lät och hände runt omkring istället för att äta. Så vi kanske är lite lika på det viset. Måtte hon inte få mina (lätta...) koncentrationsproblem senare i livet också... Hehe. Det är lite på gott och ont det där med nyfikenheten och uppmärksamheten. Ser allt men kan inte riktigt fokusera på en sak...

Hur som helst. Det funkade tyvärr inte med alla de övningar som badledaren gick igenom och visade. Det var inga svåra grejer och de andra verkade inte har några problem med det. Men Alma ville som sagt inte ligga på rygg så mycket. Hon spännde magen så hon låg som en ostkrok istället för att ligga avslappnad. Men jag känner liksom att det får ske i hennes takt. Jag visar och vägleder men hon bestämmer. Ett tag till i alla fall...




Världens sötaste badbyxor!


I eftermiddag kom Isabell på besök över kvällen. Det var jättekul och extra roligt var att hennes pojkvän Fredrik följde med! Inte så ofta vi träffar honom då han annars jobbar borta under veckorna då jag och Isabell vanligtvis träffas. Så en bra dag har det varit!

Imorgon ska jag och Alma ta det lugnt och mysa. Och på kvällen ska hela högen hälsa på en från föräldragruppen som bjudit hem alla på lite fika. Inser nu att det redan är onsdag imorgon?! Vad händer med veckorna?


Puss kram och god natt!



Måndag

Hejsan!


Sedan jag hörde av mig här senast har vi varit i Ö-vik och myst med Maltes föräldrar, syster och hennes barn. Vi har haft det riktigt härligt. Det är som lite vilotid när man har många armar som hjälper en att bära Alma. Så kan man äta med båda händerna och duscha utan att stressa. Jag lägger kanske upp lite bilder senare, om jag har några att visa. Tog inte så mycket bilder faktiskt. Jag är supernöjd med vistelsen och bussresorna dit och hem gick helt okej. Alma har börjat testa rösten ganska mycket och skriker rakt ut jättejättehögt utan att vara ledsen. Och under nästan halva resan dit skrek hon så... Hehe. De som Åkte med lär ha varit måttligt roande. Själv tycker man ju mest att det är gulligt.

Men! Det största som hänt i helgen är att Lo kommit till världen. Marlénes lilla tjej. Fantastiskt!




På bussen på väg...

20 oktober

Hallå!

Snart beger sig den här lilla familjen till Ö-vik för att hälsa på Maltes föräldrar över helgen. Själva resan som blir en ca fem timmar lång bussresa känns otroligt gruvsam. Men målet känns kul! Jag tror att allt är packat och jag känner mig ganska redo. Bussen går strax innan fyra och nu ska bara karln komma hem från jobbet.

Jag åkte för övrigt inte till Gläntan idag. Kändes som att Almas sovrutiner kommer att ruckas nog på och om det skulle bli strul med sömnen under dagen så skulle hon bli extra gnällig under resan. Dessutom kände jag att jag nog inte skulle orka båda sakerna idag.

Tänk att det är jul snart?! Ska börja med julklapparna så snart pengarna rullat in. Det ska bli jättekul att köpa julklappar till min egen dotter! Även om inte kommer att förstå, hehe.


Puss och hej!

Lunchbesök!


Tisdagskväll

Hejsan!

Ursäkta mitt klena engagemang här på bloggen de senaste dagarna. Hoppas på ändring...

Idag var det informationsträff inför babysimmet som startar nästa vecka. Jag gruvar mig jättemycket inför allt bök och stök med att duscha mig själv och Alma före och efter, klä av, klä på, lägga bort, gråt och skrik, amma mitt i, bajs och kiss och hej och hå.

På tal om detta så måste jag köpa en baddräkt. Inte så sugen på bikini direkt...

Men! Jag är övertygad om att det kommer bli supermysigt också. En härlig stund med min dotter. Andra gången vet man ju också hur allt går till och då kommer det säkert att kännas bättre.

Senare idag kring middagstid kom min kära Isabell med hennes gomage och gjorde oss sällskap under kvällen, det då Malte är borta till och med imorgon med jobbet. Hon åkte precis. Vi spelade datorspel som vanligt och vräkte i oss världens godaste kladdkaka som jag bakade idag! Önskar att ni kunde få smaka genom datorn...

Nu saknar jag min fina Malte och ska snart gå och lägga mig. Det ska bli skönt att sova!







Malte med sin gudson - som fick en lillasyster idag! Så härligt, grattis till dem.


Massoravgodnattkramar!

Måndag

Hej hej!

Jag och Alma kom precis hem efter en härlig dag på stan med Marléne. Hon hjälpte mig att ha Alma en stund när jag var på efterkontroll på MVC. Vilket gick bra. Kollade även min vikt, som också var bra så då gick vi och käkade pizzalunch på Krickelin... Hehe. Efteråt följde vid med henne och hälsade på Tove i Torvalla. Damen fick smaka på majskrokar och älskade det! Så nu har jag köpt en påse.










Det var så roligt att vara med Toves Emilio. Han tog ur nappen och vände på den helt själv och sög på fel sida, jättekul!

Puss och kram!

Helg

Hallå hallå!

Idag har vi träffat Almas faster en snabbis som är här över helgen och som kommer att sova hos oss i natt. Vi har även passat på att låna bil (vi har ju ingen) och hälsat på Almas farbror med sambo! Riktigt kul att träffas då det händer så sällan.

Annars har vi haft en riktig lugn dag. Och det har verkligen varit skönt. Både jag och Malte har varit trötta, framför allt efter natten då vi inte fick sova något på grund av grannarna.





Lillgumman när hon sov i bilen idag

Lördagslyx!


God natt från oss!




Spontanbesök av bror!


Linssoppa (ej LCHF)

Röd linssoppa

- Fräs vitlök och en gul lök i lite olja i en kastrull

-
Häll över;
1 liter vatten
2 - 3 msk tomatpuré
2 buljongtärningar

- Tillsätt ungefär 250 g röda linser och finkrossade tomater koka sedan upp i ungefär tjugo minuter

- Häll i en skvätt citronsaft eller lite vinäger (typ en tesked) och koka sedan fem minuter till

Krydda med vad man vill! Tabasco, cayennepeppar och sambal oelek till exempel.

Jag hade även en burk vita bönor i för att få i mig lite extra nyttigheter (då får man baka något gott till efterrätt, eller hur?!)





Grannfest

God morgon

Just nu ligger Alma och jag i sängen och myser, Hon i bara blöjan och jag i nattkläder. Tröttheten har verkligen nått sin topp nu. På grund av våra FRUKTANSVÄRDA grannar som lever om som galningar hela nätterna - verkligen hela nätterna; de blev tysta ungefär klockan sex imorse. Två nätter i rad nu. Även dagtïd brukar de kunna skrika och bråka. I natt när det var som värst var jag så otroligt förbannad och less. Och rätt var det är luktar det rök i hela lägenheten så man måste stänga alla ventiler. Och det luktar inte tobaksrök, förmodligen röker de något annat. Blir galen! Ville att vi skulle ringa polisen i natt, men jag tordes inte och Malte tyckte att jag skulle göra det. Nästa gång! Känns riktigt jobbigt att ha sådana grannar när man har en liten bebis hemma. Och vi bor över dem, tänk de som bor vägg i vägg - stackarna! Säkert någon av de gamla damerna i huset... Fy!
Vad tusan gör man? Jag är inte så grinig av mig att jag inte tål att grannarna festar ibland så länge de inte väcker Alma. Men flera nätter i rad, och det är liksom så konstigt. De spelar ingen musik utan det låter bara som att det är en massa människor som pratar jättehögt i mun på varandra.

Nåväl. Någon timme har vi lyckats sova i alla fall och Alma har inte vaknat av dem, vilket är väldigt skönt för jag hade aldrig vågat gå ner till dem och bett om att de skulle dämpa sig...


Hörs sen! Då lovar jag att vara på gladare humör.




13 oktober

Hejsan

Det var jättetrevligt på Gläntan idag. Det är kul att vara där. Alma fick, som ni ser på föregående inlägg, smaka på lite mangopuré som Tove hade. Även ungefär en halv tesked havregröt fick hon smaka. Och hon verkade tycka att det var jättegott! Så jag köpte lite på vägen hem så ska jag så smått börja ge henne lite gröt och fruktpuréer. Kul med mat! Framför allt känns det bra då hon totalvägrar flaskan med ersättning och jag som gärna vill sluta helamma snarast är glad över att hon gillade maten!

God natt och kramar

Smaka lite mangopuré!






Torsdagen

God morgon!

Idag känner jag mig nåt så sanslöst sliten. Dessutom har jag ont i ryggen. Den bråkar med mig lite nu och då faktiskt, och nu på morgonen när jag bytte sänkläder och bäddade kändes det väldigt tungt åt svanken. MEN! Alma sover och jag har packat i ordning och donat inför att åka till Gläntan idag. Det ska bli roligt. Vi ska få besök av en barnmorska - kanske ska passa på och fråga om vad jag ska ta mig till för att få Alma att ta nappflaska?!

Sedan i eftermiddag ska jag tvätta. Det känns som om jag tvättar hela tiden?! Två gånger i veckan blir det i alla fall. (Kanske inte är så mycket egentligen?) Det är nog dags att införskaffa en tvättmaskin!

Nåväl.
Ha en bra dag!

12 oktober

God kväll!

Snart är det dags att natta Alma och jag tror att Malte byter till sovkläder på henne nu. Idag har jag varit riktigt trött. Tror att det fortfarande är järnbristen som spökar trots att jag fortsätter att äta tillskott. Igår blödde jag näsblod också - vilket är ett typisk tecken på järnbrist. Bortsett från det har jag haft en bra dag då jag fick besök av Marléne och hennes bebismage, som är riktigt stor nu! Det är helt otroligt att deras lilla liv snart kommer till världen. Underbart!

På tal om bebisar. Idag har jag tittat på en riktigt bra och intressant serie på svtplay.se som heter Barn till varje pris? Och som handlar om ofrivillig barnlöshet. Man får följa olika människor som på ett eller annat sätt har svårt för att få barn och deras resa med alternativa sätt att försöka uppfylla deras längtan efter barn. Riktigt spännande! Ni hittar programmen här. Playkanalerna på Internet är ju för övrigt helt fantastiska. Jag tittar nästan aldrig på teve utan ser de program jag är intresserad av via dem.

När jag ändå tipsar. Kolla på Naturskyddsföreningens hemsida där de bland annat har tips och råd kring hur man skyddar sina barn från kemikalier.


Puss och kram för nu!

Tisdag


Såhär spenderar vi dagen...




Hissa och dissa



  • Konstens Vecka. Jättemysit och fint! Tror dock inte att utställningen fortfarande är kvar men i fredags när jag strosade på stan såg jag vacker konst i många skyltfönster.
  • Hösten. Hade jag haft ork och ro så hade jag tänt massor av doftljus och testat nya tesorter under en filt med en bok eller framför någon bra tv-serie. I höstkylan kan jag använda min fina pippimössa och mina underbara skinnhandskar.
  • Alma som skrattar så underbart och har världens goaste kinder och har de vackraste ögonen. Nu börjar hennes utveckling ta fart ordentligt och det är den finaste gåvan att få vara delaktig i hennes liv!


  • Lillgumman när hon var ny



  • Varghatet. Denna oändliga diskussion och vargens vara eller icke vara som aldrig tas framåt utan bara styrs av varghatare och rovdjurskramare. När frågan kommer på tal säger jag inte ett ord för det kokar i mig och jag blir så otroligt provocerad. Och det känns som att sådana som tycker som jag är en minoritet här. Jag är så otroligt less på detta varghat och dess anhängare.
  • Att tiden inte räcker till att träffa ens vänner så mycket som man önskar. Och att så få bor inne i stan. Det är i princip den enda anledningen till varför jag kan tänka mig att ha en bil (och körkort...), så jag kan hälsa på dem oftare.
  • Att jag och Isabell inte går i kör längre. Det var ju så kul!




    Julkonsert med kören 2010


Finbesök!


Hemma igen

Hejsan!

Idag har vi tagit det relativt lugnt bortsett från att vi (meaning: pappa och Malte...) fyllde igen det vi grävde igår med grus så att det till våren går att lägga stenplattor där. Men nu är hela lilla familjen hemkomna från skogen och vi ligger i sängen och myser. Vi har haft en underbar helg! Det är som balsam för själen att vara på landet och vi blir verkligen påminda om att vi vill bort från stan och att det är på landet vi vill att Alma ska växa upp.

Idag hemma hos mormor och morfar när höstens första snö kom (för oss...), vände sig Alma från mage till rygg för första gången! Kändes väldigt stort <3







Puss och god natt!


Lördagen


Före:













Efter!

God morgon i Nyby!










Vi har käkat superdupergoda American Pancakes till frukost, som Malte gjorde. Alma ska nu får vara med mormor medans karln och jag ska ut och gräva upp bakgården?! Kul att arbeta med kroppen lite!

Puss!

Läsning

Hej igen!

Tvätten har påbörjats, Alma somnade precis och jag passar på att läsa lite! Jag älskar tidningar. Innan jag gick till stan idag tänkte jag passa på att hälsa på vännerna på jobbet på Pressbyrån, men bara en av de nya tjejerna var där. Hon har jag inte träffat tidigare så det var kul att hälsa på henne! Dock känner jag mig hemsk som sätter henne utan jobb när jag kommer tillbaka... Men men.

En annan anledning till varför jag gick dit var för att köpa senaste numret av Blondinbellas tidning Egoboost. Jag har varit lite nyfiken på tidningen tidigare men detta nummer har fokus på feminism och jag ville se vad de hade att säga om den saken. Måste säga att jag är positivt överraskad över tidningen. Hon är f*n i mig en fantastiskt driven tjej, eller hur? Skitduktig. 

En rolig sak med tidningen tycker jag är att den innehåller ett "Test". Ni vet sådana som var i tjejtidningarna när man var yngre, men istället för typ Vilken flickvänstyp är du? eller Vilken är din drömkille? eller något annat löjligt, så hette testet Vem är du på jobbet?. Tidningtest är ju meninslösa, men roliga (verkar uppenbarligen vara säljande?). Resten av tidningen handlar liksom om bra saker, istället för sex, bantning och killar är det massor om utbildningar och intevjuer med starka, självständiga kvinnor! Och om hur man gör karriär och lyckas i arbetslivet, till exempel skriver de om "Gör succé på arbetsintervjun; 10 smarta tips". Och istället för lönlösa artiklar om hur man får den perfekta rumpan eller bantning så är det skrivet om... CHOKLAD med goa recept! Jag kanske inte kommer köpa varje nummer direkt men det är absolut en nytänkande tidning riktad till unga tjejer.

Roligt är också att hon är på framsidan av varje nummer. Lite töntigt tyckte jag först, men alltså - har man en egen tidning vill man väl vara på den eller hur?

Hon är av helt annat slag än jag och politiskt sett är vi i princip totala motsatser, men jag är väldigt imponerad av henne och vad hon åstakommit!





Hörs sen!

Helgen igen!

God dag!

Idag tog jag och Alma en liten tur till stan.
Vi spanade in den nya leksaksaffären Lek Planeten. Där fanns det massor av roliga saker. Köpte en en snuttefilt från Dinglisar, som jag velat köpa till Alma jättelänge men aldrig tagit mig för. Och en bitleksak som jag tror att hon kommer tycka om. Sedan hittade jag även fina dregglisar på Åhléns, man kan aldrig ha för många! Jag förstår inte hur vi överlevde utan? Där köpte jag även skinnhandskar till mig, har velat köpa mig ett par under typ fyra höstar, men är för snål när det kommer till kläder och liknande till mig själv. Men nu känner jag att jo, jag kan inte använda fingervantar i tyg och stoppa händerna i fickorna längre när det är kallt. Nu när jag kör runt med barnvagnen. Sedan svängde jag förbi ICA och fick ett infall och köpte en kokbok. Börjar man shoppa slutar man aldrig... Men jag älskar Halv åtta hos mig och det verkar vara kanonrecept i den. Jag kollade även efter en slags Onepeice till Alma som många bloggat om och som Tove tipsat mig om. Men hittade ingen. Nu inser jag dock att jag kanske var på fel affär, Åhléns? Men nu har jag nog öppnat plånboken nog för någon månad...








Nu myser jag och Alma en stund i soffan med leksaker (och jag med bloggen...). Men snart ska jag sätta igång med tvätten och ikväll ska hela högen åka till Nyby över helgen och hälsa på Almas mormor och morfar. Det ser jag fråm emot, så Zicko får springa ute mycket, så jag och Malte får några extra armar som kan kramas med Alma medan vi passar på att vila lite.


Kram för nu!


Torsdagskväll

Hej hej!

Idag var jag och Alma på Gläntan i Torvalla igen. Det var riktigt trevligt! Jag fick bland annat höra att en ny leksaksaffär har öppnat i stan. Så dit kanske jag går imorgon. Det var härligt att komma hemifrån lite och att träffa andra mammor. Jag har tagit med mig kameran både idag och förra torsdagen men glömt att ta något kort.

Idag åt vi köttbullar till middag, det är inte så mycket kött i det och säkert inte LCHF-godkänt, men jag var sugen på det. Till det gjorde jag en uppdaterad version av blomkålspurén vi brukar göra, men denna gång hade jag även lite morot och lite broccoli i. Det ser inte så aptitligt ut, men det är jättegott. Kanske världens bästa alternativ till pulvermoset?!






Lillgumman häromdagen!





Och nu fick jag precis hemleverans på mitt mineralpuder jag beställde på Mary Kay-partyt.


Trevlig kväll och kram!



Framsteg!

Alma och jag har precis sovit en stund tillsammans. Det var hur skönt som helst! Det har inte hänt många gånger att jag tupplurat med henne, men idag kände jag att det vore så skönt. Det är verkligen viloläge hela dagen idag. Jag har haft tre lösa planer för dagen men alla har på ett eller annat sätt inte blivit av. Egentligen ganska skönt så att vi får mysa tillsammans istället. Nu ligger vi båda nyvakna i sängen och myser.

Jag tänkte att jag kunde passa på att uppdatera om nappflasksdilemmat. Alma har gjort framsteg från att blivit förbannad och jätteledsen bara av att den kommer mot munnen har jag lyckats få henne att ha den i munnen och till och med suga litegrann. Ungefär tjugo ml ersättning har lämnat flaskan varav ungefär tio entrat magen, hehe... Vi satt och myste i soffan och jag slog på en barnkanal på teven som var superspännande för henne! När hon var nöjd och distraherad av det fick hon flaskan i munnen. Det kändes underbart.

Se blicken!




Onsdag

God morgon!

Alma har somnat om. Förhoppningsvis sover hon till nio. Jag känner mig jättepigg. Vet ni varför? Förmodligen för att jag börjat äta järntillskott igen under några dagar. Har varit orkeslös, trött och sliten av ingenting i ett par veckor. Visste ni att mjölkprodukter hämmar järnupptaget? Så är det i alla fall. Och den senaste tiden har jag alltid druckit mjölk till maten. Så igår till exempel tog jag en clementin och en järntablett till förmiddagsfika. C-vitamin måste man däremot få i sig för att kunna ta upp järn. Det visste ni kanske, men jag kan väl få känna mig lite duktig?!

Hur som helst! Igår hade jag besök av min underbara Isabell. Vi åt supergod tacopaj (utan botten) med guacamole och chokladmousse till efterrätt (LCHF). Vi spelade lite datorspel också. Det är så kul att göra det med henne!

Dock tycker jag att det är lite trist när jag har kvällsbesök, jag kan aldrig vara så social som jag vill vara. När jag nattar Alma kan hon äta i typ en timme (!!!), sova en kvart, vakna för att rapa och äta en halvtimme till innan hon somnar ordentligt och sover hela natten. Och det är ingen ide att försöka rapa henne innan hon somnar. Hon funkar så helt enkelt. Dessutom börjar hon bli så nyfiken och uppmärksam så jag kan inte sitta i soffan och amma inför natten, då tappar hon fokus och vänder sig mot teven istället. Men Isabell satt med mig i sovrummet, vi spelade Wordfeud och pratade medan Alma åt.







Se vad gulligt Alma tittade på Isabells bebismage och tog med händerna!
Jag köpte förresten en ny flaska till Alma igår för att se om den funkar bätte. Och lite bättre blev det, men hon vill fortfarande inte ha. Men idag då ska det f*n i mig trugas på. Tycka vad man tycka vill, men nu vill inte jag heltidsamma längre. Och så har jag känt hela tiden, att fyra månader känns lagom för mig. Men, det faller ju såklart på vad Alma vill. Det är nästan så att jag ångrar att vi inte vant henne vid napp, då kanske hon lättare hade förstått sugtekniken på flaskan.


Puss och hej!

Kanelbullens dag

Hallå hallå!

Det är svårt att förstå hur vi kan ha så fantastiskt väder här?! Såhär underbart var det när jag och Josefine gick runt Lillsjön idag.








För övrigt verkar inte Alma vilja sova så länge mitt på dagen längre. Hon vaknar ungefär när jag är halvvägs runt, efter typ en halvtimme och sedan sover hon inte mer under promenaden. Både idag och igår har hon velat vara i famnen en stund, idag gick det ju ganska bra när Josefine var med - men igår var jag själv och det var väldigt bökigt att ha henne i famnen, köra vagnen och hålla Zickos koppel samtidigt. Kanske ska jag börja ta med mig bärselen eller sluta gå runt Lillsjön och istället gå så att det bara är att vända när hon vaknar och blir gnällig.

Nu sover hon i alla fall en stund. Tupplurerna kan jag nästan klocka, så om allt är i sin ordning vaknar hon om ungefär femton minuter. Skönt att veta hur länge man har på sig att göra annat.


Puss! Ikväll kommer Isabell på middag, ÄNTLIGEN!

Höstmorgon

God morgon!

Vilken härlig hörstmorgon det är. Det är frost på bilarna och taken och det har legat en tung dimma över staden nu under morgonkvisten. Trots att det är kallt ute så skiner solen och jag längtar efter dagens långpromenad när Alma ska sova lunch. Önskar att Josefine var hemma så hon kunde följa med. Just nu sover Alma en förmiddagslur i storsängen och jag har städat upp i köket efter gårdagen. Funderar på om jag ska sy fler dregglisar idag, de är så praktiska och bra!







Dregglisar

Igår när Malte hade Alma på promenad så sydde jag två dregglisar till Alma. Blev jättenöjd!









På kvällen igår var hela lilla familjen bjudna på trettioårsfest med middag, av en av Maltes arbetskamrater. Festen var vi inte med på av naturliga skäl, men middagen kom vi till. Som var på en av stans MC-klubbar! Svincoolt ställe. Efter det hade Malte lite kompisar här när Damen hade somnat för natten, och jag åkte på dans på Folkets hus! Det var riktigt länge sedan jag var på dans senast, har nog inte dansat på över ett och ett halvt år?! Så jag var ringrostig, men det var kul! Det var härligt men märkligt att vara hemifrån utan Alma så länge. Men hon märkte inte ens av att jag var borta.

Idag slappar vi och tittar på film, Rasmus på luffen har vi precis sett. Fin!

Puss!

Helg!

God dag!

Idag har vi testat att ge Alma ersättning för första gången. Men som väntat var det varken lätt eller kul att försöka suga på flaskan så det gick inte speciellt bra. Hon fick i sig totalt kanske en tesked färdigblandad ersättning. Vi ska fortsätta testa. Annars kanske man får vänta någon vecka och ge henne gröt istället. Jag vill nämligen försöka börja jobba snart. Skulle vilja dela upp det som så att vi jobbar två till tre dagar var i veckan och turas om att vara hemma. Men då måste förstås Alma kunna äta något annat. Jag vill inte sluta att amma redan men kanske dra ner på det så att Alma klarar sig utan mig under dagen om jag jobbar. Vi får se hur det går. Ska nog ringa barnmorskan på måndag och höra om hon har något tips. Almas viktkurva går inte upp lika som innan heller, så det kanske är i rättan tid att ge henne annat så man lättare har koll på hur mycket hon får i sig.

Idag har jag för övrigt sagt till Malte att Alma är hans, så jag ska ta det lungt och passa på att göra sådant jag inte hinner med annars. Sy lite dregglisar till Alma, läsa lite, borsta och duscha Zicko och kanske vila?! Nu har Malte precis tagit med sig Damen och Zicko på promenad så hon får sova lunch. Det ger mig ett utmärkt tillfälle till att bara vara för mig själv i kanske en och en halv timme. Men det första jag gör är såklart att blogga!




Världens finaste bild på Alma som Malte tagit!

Kram!