Morötter

Hej!

Det blev inga cupcakes idag. Tyvärr. Men hemmagjorda brownies och innan dess burgare på Max. Tänkte att vi skulle testa deras Lowcarb-mål, men såklart blev vi sugna på helt andra saker när vi kom dit... Huvva. Ångrar mig lite nu faktiskt.



På stan köpte jag ekomorötter från Ås trädgård på höstmarknaden. Gott det ska bli! Kanske jag ska knapra på en nu? Tio gånger godare än en slemmig burgare.

God natt!


20.37

Hej hej!

Nu sover lilldamen. Det var riktigt roligt idag på gruppen med unga föräldrar. Jag kände mig väldigt välkommen så jag ska ta mig dit fler gånger. Jag var inte där så jättelänge men ändå blev jag supertrött på vägen hem så jag struntade i att gå på stan och istället klev jag av vid badet och gick hem. Funderar lite smått på om jag ska gå ner imorgon istället. Jag vill ta med mig Malte på en liten fikadate och bjuda på cupcakes på Törners efter att han har slutat jobbet. Har ni ätit det där? Svinigt gott. Är också sugen på att fika macarons då jag aldrig har testat det. Undrar var man kan få tag på det i stan. Vet ni?

Idag åt vi älgfärsbiffar som Malte gjorde på färs vi fick av hans mamma. Det blev riktigt gott! Till det smörstekte jag vitkål- och morotsstrimmlor i wokpanna. Jag kryddade med chili, paprikapulver, peppar och citron. Dock blev det alldeles för mycket citron och jag glömde saltet. Men med gosåsen till så kände man inte så mycket av det.



Jag skriver lite väl mycket om mat va? Men jag tycker om mat och vill visa vad man kan äta om man käkar låg kolhydratskost... Ska dra ner på det.


God natt!

29 september

God morgon!

Jag och lilltjejen är färdiga för att gå till bussen som går till Torvalla. Vi ska nämligen åka till Gläntan idag som Tove tipsade mig om dit hon brukar gå ibland på torsdagar. Om jag har förstått det rätt är det som en föräldragrupp för yngre föräldrar. Det blir kul att träffa mammor i min ålder! Jag är totalt värdelös på att hitta, men Tove har sagt var jag ska hoppa av och så ska hon möta mig där. Skönt! Efter det ska jag nog kika en snabbis på stan. Det blir alltså en del tid i vagnen för Alma idag, vilket är bra så hon kan sova ordentligt när hon blir trött.

Just nu ligger Alma och powernapar i vår säng, det brukar väl bli 30 minuter ungefär så hon vaknar nog snart.

Kram! Hörs senare.

God kväll

God kväll!

Dagens middagstips är en jättesupergod fisksoppa som jag hittade här. Jag modifierade receptet lite och tillsatte hackad, fryst spenat och istället för hummerfond använde jag vanlig lantbuljong. Jag använde mig av ekolax och torsk. Fyra och en halv fisk får den.





Förutom en god middag har jag haft en ganska påfrestande dag. Förmodligen har Almas lillmage känt av broccolin jag åt igår så hon har varit gnällig över det. Dessutom var det en STOR flopp att testa gränserna gällande lunchsovningen. Men nu är hon i alla fall nybadad och sover i vår säng Snart lär hon nog vakna och behöva rapa och amma lite till och då lägger jag sedan henne över till hennes säng. Lillgumman! Hon har varit så trött att ögonen varit röda. Och när hon blir så övertrött då är det inte lätt för henne att komma till ro och sova.

Men! Nu ska jag gratulera till min fina vän Jossan, i lördags kom hennes lilla Saga till världen! De mår bra och hon är supersöt. Jag ser verkligen fram emot att få träffa dem. Mys!

Puss och god natt!




Sötnosen idag!

Trötta

...Okej, lite väl optimistisk var jag. När jag kom ut ur duschen hörde jag Damen gråta efter mig. Jag har inte fått henne till att sova efter det. Men jag är i alla fall nyduschad och nyäten och har henne i bärselen. Kanske måste masa mig ut i alla fall så hon får sova ut.

Onsdag

God dag!

Det är stund för Almas lunchsovning och idag kände jag att - nej, jag pallar inte att släpa ut vagnen och gå runt Lillsjön eller gå ut alls idag. Så det får bli som det blir. Det har ju hänt någon gång tidigare att jag inte lyckats få henne att sova en längre stund vid lunch för att jag gjort annat än att vara ute med vagnen, och det har hon ju överlevt. Så jag testade att göra som vid nattningen, släcka ner och göra det lite mörkt i sovrummet. Sedan la jag mig med henne och ammade. Till slut somnade hon och jag smög därifrån. Hon vaknade till efter någon minut och jag gjorde om prociduren och nu verkar hon sova djupt! Hur skönt som helst. Jag känner mig fri. Lyckas hon sova lika länge som när jag går med vagnen borde hon sova i ungefär två timmar. Riktigt så hoppfull är jag dock inte, men jag väntar mig att jag får händerna fria en stund i alla fall. Så nu ska jag ta en dusch och sedan städa ihop lite i köket och kanske hinner jag äta lunch med både kniv och gaffel?! Göttigt om det vore så väl...

Puss! Nu måste jag skynda mig in i duschen så jag hinner klart innan hon vaknar!



Idag saknar jag Isabell!


Kycklingmiddag

Men nu hörrni, ett riktigt gott middagstips!

Baconlindade kycklingfiléer med feta- och creme fraichefyllning. Kycklingen förstekte Malte lite innan. Sedan fyllde han filéerna med en röra som jag gjorde på creme fraiche och fetaost, och kryddade med mycket vitlök, chili, cayennepeppar, svartpeppar och örtsalt. Sedan lindades hela kalaset ihop med baconskivor. Vi gjorde ganska mycket röra och det som inte rymdes i, det hällde vi på kycklingen. Till sist tillagade vi kycklingen i ugn ganska länge. Vi tog ur formen någon gång och vände på filéerna så att baconen skulle få en fin yta runt om hela. Till det åt vi kokta grönsaker. Fyra av fem kycklingar! Definitivt. Testa!





Testar ni något av recepten jag lägger upp? Vore kul om ni i så fall kommenterar och berättar vad ni tycker!


Puss, kram och god natt!

Lillgumman!






Svaren!

Postat av: Sofie
Vilka är dina favoritbloggar som du läser?

Av kändisbloggarna jag läser är mina absoluta favoriter Katrin Zytomierska´s och HanaPee´s. Katrins gillar jag för att hon skriver om mycket roligt, exempelvis om LCHF, sin son, sitt liv och mycket konstiga saker som många blir upprörda över och jag tycker det är roligt att följa diskussionerna. Hannas gillar jag för att hon är så himla rolig! Jätterolig verkligen, läs den!

Sedan gillar jag även att läsa lite mammabloggar, de jag kollar regelbundet är saharan, frandagett och aktaidiot. Som jag har hittat via Toves blogg, vilken jag också läser. Och såklart läser jag alla mina kompisar och bekantas bloggar (din till exempel!). Det är hur många som helst. Det skulle kunna bli en jättelång lista. Men jag tycker mycket om att läsa bloggar, att få en inblick i andras liv.


Postat av: Alexandra D
Hur kom ni på namnet Alma? (och inte Tindra som jag minns att du älskade när du var i tonåren:P)

I vilken ålder kommer Alma få syskon?

Hur träffades du och Malte?

Hur "uppför sig" Zicko mot Alma?

kram!:)


Malte och jag pratade mycket om namn förrut, Alma kom på tal och att vi båda tyckte att det var jättefint. Vi båda är väldigt förtjusta i "traditionella" gamla, svenska namn. Hade det blivit en pojke hade han hetat Nils eller Oskar. Tindra är också jättefint! Det tycker jag fortfarande. Men nu är jag väldigt förtjust i den här typen av namn.

Jag kan inte säkert svara på när Alma får syskon. Jag tror inte att jag skulle vilja ha två blöjbarn samtidigt. Men om jag får hoppas och drömma så kanske att jag bli gravid igen när Alma är kanske tre eller fyra. Men fler barn vill vi definitivt ha! Men innan dess vill jag också komma vidare med framtidsplaner kring jobb och så.

Jag och Malte träffades första gången på krogen. Vi träffades ett tag innan vi kom fram till att vi var kära och bestämde oss för att testa lyckan med varandra. Och det var en riktig lyckoträff!

Zicko är lite brydd när han ser Alma men han bryr sig inte speciellt mycket. Han nosar lite på henne och sedan ägnar han inte henne mer uppmärksamhet. När Zicko träffar lite större barn mellan ett och fem så är han jätteduktig, drar sig undan om de är stökiga men hälsar och nosar. Om han blir uppspelt kan han dock bli ganska hoppig så är man ute med små barn som leker får man ha noga uppsikt så han inte råkar hoppa omkull dem om han blir glad och vill busa/leka. Just nu är Alma förmodligen för liten för att Zicko ens ska förstå att hon är en människa.

Vad roligt att jag fick många frågor! Kram!


Postat av: Emma K

Först måste jag säga att du har en sån bra blogg och att Alma är så fin!! Min fråga: Hur tänker du på framtiden när det kommer till jobb och studier? Några speciella planer? :) Kramar

Tack så jättemycket Emma!

Jag har funderat mycket fram och tillbaka så nu blir det lite rörigt. Först och främst tänker jag i alla fall återgå till att arbeta på Pressbyrån där jag är nu, antingen fram till och med nästa sommar eller under hela nästa år. Sedan tror jag att jag ska försöka mig på att gå i min fars fotspår och försöka bli målare. Tydligen ska man kunna gå ett kort utbildning på ungefär ett år och sedan gå lärling i ca. tre år innan man gör gesällprov. Så tror jag att det ska funka, har inte kollat upp det så noga än då jag tänkte börja med det tidigast nästa höst. Det känns även bra då jag inte skulle behöva ta lån och om jag då efteråt inser att det inte alls var något för mig så behöver jag inte stå med skulder.

Annars har jag även varit inne på att studera till lärare, eventuellt i så fall gymnasielärare med inriktning på samhällsvetenskap. Men det känns i nuläget inte särskillt lönsamt, och om jag ska studera i flera år och efteråt stå med skulder så vill jag vara helt säker på att det är vad jag vill arbeta med och även att de är lönsamt ekonomiskt sätt, även om pengarna inte är lika viktigt. Påbörjar jag en utbildning till målare så tjänar man åtmindstone en liten slant under tiden och även om det är knapert så är det inte belånat.

Men helt säkert vet jag faktiskt inte. Och jag känner att jag har gott om tid på mig att fundera ut det. Malte och jag är till exempel också jättesugna på att öppna ett café tillsammans! Men det är bara en liten dröm. Men målare känns mest aktuellt och jag återkommer alltid till det när tankarna svävar iväg! Det tror jag att jag skulle trivas väldigt bra med.

Kram Emma, väldigt roligt att du skrev!

Postat av: Isabell

Har ni haft en bra helg med svärföräldrarna? :) Puss!

Ja!

Pussar och kramar!



Måndagen

Hallåja!

Inlägget med frågorna kommer ikväll istället. Vet ni förresten vad jag glömt att berätta? Under natten från lördag till söndag så sov Alma från ungefär 21.00 till 08.30. Alltså hela långa natten utan avbrott! Helt otroligt kändes det. Klockan åtta vaknade jag och tittade på klockan, då blev jag så paff att jag var tvungen att titta på henne så hon andades.

Idag är sista tillfället med babymassagen. Och sedan i eftermiddag är det dags för föräldragrupp på BVC igen. Då ska vi få prata om smakportioner. Malte har sett till så att han också kan vara med. Det ser jag fram emot!




Bild på mig från i somras som Malte fotat.


Kram för nu!

Söndag!

Hej hej!

Nu har finbesök precis åkt och påbörjat sin resa hem till Ö-vik. Riktigt mysigt har vi haft det, och idag fick vi ju också riktigt härligt väder. Så vi gick ut en sväng och strosade och gick ner till Edenbos. Ungefär fem minuter efter att dörren stängdes så somnade både Alma och Malte i soffan...




Höstpromenad:










Och här är den fina stickade åkpåsen som Kicki stickade till Alma!





Nu ska jag ta det lugnt och kanske passa på att sortera mina bilder på min dator nu när jag har händerna fria. Jag har över 1100 stycken osorterade bilder i en mapp. Jobbigt när jag försöker leta reda på dem. Kul också att jag fått lite frågor som jag kan svara på! Även om jag vet att ni är fler som är här och läser än ni som kommentera... Ska svara på dem senare idag tror jag!

Kram för nu!

Utsikten imorse





Varken jag eller Malte somnade om efter att Alma vaknade imorse, klockan var kring sex tror jag. Kring sju somnade hon om igen till ungefär halv tio. Men då var vi för pigga för att försöka sova. Så nu är jag jättetrött. Tilda, J-O, jag och Alma strosade iväg till Lillsjön idag och vände vid badplatsen. Efteråt käkade vi lite korv och en lime- och cholkadkaka som Malte och Jonnie gjorde. Gott!





Kramar!

Fredagskväll

God kväll!

Alma somnade sent ikväll. Har insett att det ibland är omöjligt att amma henne i soffan framför teven om den är på, hon blir så distraherad och vänder huvudet bort från mig och mot teven istället. Idag tog hon tag i sin egen fot också! Och hon är på riktigt god väg för att vända sig från rygg till mage. Skrattar gör hon mer och mer också. Det är så roligt med utveckling! Det är så kul att följa från ruta ett.

Jag träffade ju min goa Sofie idag! Har man tur lyckas man norpa åt sig en timme eller två för umgånge. Hon är i stan och pysslar med hennes systers bröllop så hon har verkligen händerna fulla. Men hon, jag och Marléne möttes på stan i eftermiddag och käkade middag på Lilla Siam. Det var riktigt mysigt och gott!

Imorgon tror jag det eventuellt vankas stadstur med gästerna vi har över helgen. Maltes mamma, pappa, Tilda och Jonnie! Vi har fått en jättefin åkpåse som Kicki (Maltes mamma) har stickat till Alma. Jag fick välja ut färgerna på garnet i somras och nu är den färdig. Ska bli kul att testa den! Perfekt nu på hösten och sedan till våren. Jag ska ta kort på den och visa imorgon.












Vet ni vad jag är supersugen på?! Frågestund! Så som alla stora bloggare brukar ha där läsarna får kommentera med frågor och så svarar bloggaren (jag) på alla frågor i ett inlägg. Något som man kanske undrar om som handlar om mig, mitt liv eller mina värderingar och funderingar. Eller vad som helst. Nu har jag visserligen en miniliten blogg och det är en liten men fin skara (mina kompisar) som läser. Men om alla skriver en varsin fråga, då blir det ett par stycken alla fall! Det vore jättekul, så får jag känna mig viktig för en liten stund... Höhö.

Så fråga alla något nu så jag har något att skriva om!


Kram och sov gott!

Helg!

Hej igen!

Malte var snäll och tog lassen med tvätt till tvättstugan och körde igång två maskiner innan han gick till jobbet, så jag kunde fortsätta sova. Men såklart vaknade jag ändå halv åtta innan han gick och nu sitter jag här. Så han fick stressa på i onödan. Alma sover fortfarande och idag blir det förrutom tvätten, en lugn dag. Jag ska sitta i soffan med Alma och bara mysa.

Idag är det som vi alla vet fredag! Det känns skönt. Ikväll kommer Maltes föräldrar och två av hans syskonbarn hit och är hos oss över helgen. Det blir roligt. Någon annan som kommer till stan i helgen är min fina Sofie! Så hon har undvarat någon timme ikväll och jag ser mycket fram emot att få ses och kramas och prata med henne.


Egentid

God kväll!

Alma somnade lite senare ikväll än igår, men det gick ändå ganska bra. Hon har varit väldigt gnällig och ledsen idag efter sprutan, tror hon har haft lite ont. Efter att hon somnade för natten gick jag och träffade Josefine en sväng. Det blev inte direkt någon promenad, vi möttes halvvägs och strosade sedan nere vid stan och sedan gick vi längs Österäng och upp till mig. Det var skönt att komma iväg och lämna Damen sovandes med Malte, och prata lite med Josefine och tänka på annat efter idag.

Men imorgon bli nog en bättre dag och jag ska försöka sova ut, om Alma tillåter det.

....Eller nej, det ska jag inte alls. Insåg nu när jag skrev det att jag ska ner till tvättstugan innan Malte går till jobbet och tvätta hela förmiddagen. SUCK! Jag är alldeles för trött. Men men, det ska göras.


Puss och god natt!

PS. Tack Lisen för din fina kommentar på föregående inlägg! Det värmde och jag behövde verkligen det!

Vaccination

Jag failade totalt på mamma-testet idag kan jag ju säga. Det var fruktansvärt. Alma panikskrek i ungefär 45 minuter. Hon tyckte att det gjorde ont eller var obehagligt redan när läkaren kollade hennes leder och höfter. Då blev hon superledsen och det blev tio gånger värre när de stack henne i benen. Jag är så ovan att hon är otröstlig så det var riktigt jobbigt för mig (och henne givetvis). Efteråt var hon så skräckslagen och ledsen att jag ringde Malte och sa att han var tvungen att cykla ner till stan och hjälpa mig. Lyckligtvis hade hans klient avbokat sitt samtal då så att han var tillgänglig och kunde komma. Annars vet jag inte hur jag hade klarat det. Det var riktigt jobbigt att se henne så ledsen och förskräckt, och att hon inte gick att trösta eller lugna. Det var till och med en som frågade om hon "var ett litet kolikbarn". När vi till slut tordes lägga henne i vagnen trots att hon fortfarande var jätteledsen, så räckte det med att jag gungade vagnen lite så somnade hon direkt. Hon var så utmattad och trött stackarn. Men jag tvingade med Malte hem också så att han åt lunch med mig för jag kunde inte slappna av förrän jag såg hennes reaktion när hon vaknade. Och då var hon som vanligt. Lite gnällig bara men som tur är har väl bebisar ingen riktig uppfattning om tiden innan nuet.

Hon har i alla fall en ordentlig röst min lilla tjej... Det är bra så hon kan skrämma bort elakingar senare i livet om hon skulle träffa några. Men jag känner mig en smula misslyckad som inte skötte det bättre än jag gjorde. Om jag är ett så dåligt stöd för henne när hon får lite sprutor, hur kommer jag då kunna hjälpa henne om hon någon gång råkar ut för en riktig kris? Hemska tanke...

Men just nu ligger min fina och underbara dotter i min famn och sover. Och nästa vaccination om två månader får Malte ta hand om...Det är ett som är säkert.




Mitt lilla troll och jag på BB!

Kvällen!

Hejsan!

Nu sover Alma gott, det gick lite bättre ikväll att få henne att sova. Behövde bara ta upp henne för påfyllning en gång och en gång fick jag gå in till henne och "buffa" lite på rumpan så kom hon till ro igen och somnade ordentligt. Skönt! Hoppas bara att hon sover hela natten också.




Dagens middag; torsk (godkänd) med dill och citronsås. Recept här.





Nya smaker! Betyg; dugligt för sockerkick...

Isabell lämnade mig precis och Malte är borta än, så jag har en stund helt för mig själv. Då blir det bloggen förstås och lite fixande. Det var jättekul att träffa henne. Magen hade vuxit tyckte jag. Jättefin! Vi åt choklad efter maten, svinigt gott. Har ju som ni kanske märkt, fuskat jättemycket med LCHF-kosten de senaste två veckorna. Och det märks jättemycket på hur magen mår. Det tokiga är att såhär uppblåst och tråkig mage har jag alltid haft (och jag tror att nästan alla har det!), och då tror man liksom att allt är i sin ordning och att det är meningen att magen ska vara pruttig och uppblåst mest hela tiden. Men när vi drog ner kraftigt på kolhydraterna så insåg både jag och Malte att det inte alls behöver vara så! Att meningen egentligen är att magen ska må bra och vara stabil. Vilken den gör när man avstår från pasta, bröd, potatis, ris och socker. Och istället för det lastar vi på extra mycket grönsaker på tallriken och med god och fet sås till. Nu när jag är i en svacka med kosten och börjar få tillbaka min jobbiga mage känner jag att det är viktigt att påminna mig själv om varför jag vill äta LCHF. Men det är riktigt svårt att stå emot, särskilt när man börjar mata sockermonstret. Men jag vill må bra! Jag vill inte vara uppblåst, ha ont i magen eller behöva knäppa upp byxknappen efter maten. Skärpning!

Nåväl, nog om det. Imorgon ska jag till BVC, Alma ska få sin första vaccination då hon fyller tre månader i övermorgon. Tänk, ett halvt halvår - stortjejen! Och ungefär halva min föräldraledighet... Puh. Tydligen är det många som får feber av sprutan så jag ska köpa lite flytande alvedon imorgon också. Gruvar mig massor. Dessutom ska jag gå dit själv, jag som är så känslig för sprutor och sådana saker. Det är knappt att jag klarar av att titta på när barnmorskan mäter henne och sträcker ut hennes ben så hon blir ledsen. Hur ska jag klara av att titta på när de sticker mitt lilla hjärta i benen?! Hade varit skönt om Malte hade kunnat följa så jag kunde stanna utanför och vänta. Men det kan han inte. Så jag försöker se det som mitt första test som mamma - jag ska vara stark för henne så hon känner att jag är trygg och inte rädd. Jag måste kunna trösta henne när hon blir ledsen så därför kan inte jag flippa ur.




Jag och min sötnos! (bild från i somras vid havet i Ö-vik)


God natt och sov så gott!

21 september

Hua vad trött jag var i morse. Donnan vaknade första gången vid tre inatt och somnade kring nio igår. Hon har börjat bli lite kinkig om kvällarna och har somnat senare de senaste nätterna och vaknat tidigare om mornarna. Men hon lyckligtvis brukar hon somna om ungefär när Malte går till jobbet och idag har jag varit riktigt effektiv och passat på att städa lite. Jag är strax på väg till en av mammorna i föräldragruppen, hela gänget är bjuden på lunch halv ett. Dock har hon ingen hiss och sa att det funkar bäst med bärselen så jag ska försöka mig på att gå dit med Alma i bärselen. Har som längst gått utan vagn med henne till affären som ligger fem minuter bort. Men det går säkert bra, det är bara en promenad på ungefär en kvart dit.

Senare idag kommer Isabell hit och gör mig sällskap! Malte ska iväg till sin kompis Thomas, så vi får lite tid tillsammans. Det ser jag verkligen fram emot!




Den här myströjan köpte jag förresten igår på H&M.

 


Tisdag

Goder afton!

Idag har jag haft en jättehärlig dag! Jag och Alma traskade ner till jobbet för att möta upp Jossan för en lunch på stan. Vi sprang även in och hälsade på bossen och kompisarna där. Sedan blev det kycklingsallad på Pause. Tyvärr glömde jag såklart att ta kort trots att jag hade kameran med mig. Efter lunchen skulle hon iväg till barnmorskan - hennes lilla bebis ska enligt BF komma på söndag! När jag ändå var på stan passade jag på att shoppa lite till Alma. Två par byxor, två pyjamaser, strumpor och en kofta.



När jag kom hem fick jag besök av Marléne som hade vägarna förbi. Det uppskattades av både Alma och Zicko!




Även mamma och pappa kom förbi en snabbis för att mysa lite med lilltjejen. När Damen var med morfar fick hon suga lite på ett salladsblad!






Kram och god natt!

19 september

Hejsan!

Idag var det babymassage igen och i vanlig ordning styrde vi kosan till Törners efteråt och käkade lunch. Nästa gång är sista tillfället med massagen, det är lite tråkigt. Men idag har jag bokat in mig på babysim som startar den artonde nästa månad och åtminstonde två andra mammor i föräldragruppsgänget kommer att vara med på samma kurs. Det blir riktigt roligt, jag längtar!

I eftermiddag fick jag även lite spontanbesök av Emelie!



Söndagskvällen

God kväll!

Idag blev det spontanhäng med Sarah och Jonas. Vi gick först ner till dem och sedan gick vi alla till badhusparken och fikade jättegoda äppelmuffins som Sarah hade gjort. Det var riktigt härligt ute idag även om det var lite kallare än igår. Solen har i alla fall visat sig!

Vi har nyss tittat på Jägarna och nu kämpar vi med att försöka få Alma att somna för natten. Hon tjurar på ikväll. Det gjorde hon även i onsdags när vi hade besök av föräldragruppen, så jag hoppas att det inte börjar bli en vana. Jag tycker att de där timmarna innan vi lägger oss och Alma sover är väldigt sköna och ger mycket energi. Hon vill bara ha bröstet ikväll och småsnuttar i all oändlighet, en tillfälle som nu hade det varit skönt med napp faktiskt. Lyckas hon inte somna själv kanske hon lika gärna kan få ligga och småsnutta bredvid mig i sängen tills vi alla somnar. Jag har noll ork till att truga på idag (Malte är med henne nu förresten, så ni inte undrar varför i hela friden jag sitter och bloggar när hon är missnöjd...).

Sov så gott!

Långpromenad!

Hej hej!

Vi har haft en riktigt fin dag. Hela högen sov till tio, och Alma åt första gången vid sju, jätteskönt! Sedan gjorde Malte supergoda American pancakes till frukost. Klockan tolv hade vi packat ihop oss och gick ut på en långpromenad. Vi gick mot Lillsjön och där svängde vi av till vänster på den lilla vägen där de brukar köra häst. Så gick vi upp till spikbodarna längs någon stig i skogen. Där blev det tépause och Alma vaknade precis när vi kom fram så hon ammade där också. Där uppe låste vi fast vagnen i gärdsgården, bar Damen i famnen och traskade ut i skogen. Malte passade på att kolla efter svamp, men hittade tyvärr inget.














På vägen hem gick vi en lång omväg så vi kom till ICA Kvantum genom Lillsjöområdet. Vi gick totalt ungefär en och en halv mil idag! Så nu är jag mör i kroppen och skönt trött. Det har varit riktigt härligt att stosa i lugn takt och njuta av det härliga höstvädret som vi haft idag. Jag kände också att jag är så otroligt nöjd över vår vagn som tål att köras med på guppiga skogsstigar, den är visserligen ganska tung men den går att köra genom nästan allt känns det som. Men blir det någon gång igen så tar vi nog med oss bärselen också så man kan titta mer i skogen vid spikbodarna.


American pancakes!


Äntligen helg!

God kväll!

Nu under kvällen har Malte besök av sin vän Björn och jag har slappat hela dagen. Bortsett från en promenad runt Lillsjön. Jag har tittat på Unga mödrar Danmark kanal5play.se, ungefär hela dagen. Och det är riktigt osmakligt. Kan jag säga så utan att låta som en surtant? Har ni sett det håller ni säkert med. Innan Alma föddes tittade jag på någon av de föregående säsongerna och tyckte då att det var tokigt, men nu när jag själv har barn och vet bättre vad det innebär så tycker jag att det är supersorgligt att titta på deras trasiga liv. Vet inte ens varför jag tittar. Underhållning? Nja. Inte direkt, men jag kan ändå inte sluta.

Hur som helst. Imorgon verkar det som om jag och min älskade Malte ska ha mysdag (tillsammans med Zicko och Alma förstås)! Det ser jag verkligen fram emot. Han ska göra American pancakes till frukost/lunch också! Det är verkligen skönt med helg. När fredagen kommer är jag oftast helt slut efter veckan. Ska försöka att sova ut imorgon. Att få lite kvalitetstid med Malte ska också bli skönt. Kvällarna går så fort att det nästan inte känns som att man hinner ses något. Samtidigt så längtar jag till nästa vecka. Att få träffa mina vänner, gå på babymassage och umgås med gänget från föräldragruppen. Visst kommer barnbidraget nästa vecka? I så fall borde jag köpa lite kläder och dregglisar till Alma. Och! Sofie kommer till stan i helgen. Underbart (om vi hinner ses vill säga...)!

Har förresten sett annonser i mamma-tidningar om att man kan beställa fina smycken med ingraverade namn. Skulle vilja ha ett halsband med Almas namn på. Det vore väl fint?


Kram och god natt.



Mysgubben idag!






Dagen!

God kväll!

Såhär go har min lilla gosebjörn varit idag! Idag har hon varit så underbart söt så mitt mammahjärta nästan fallit sönder av kärlek! Hon är det underbaraste och finaste som finns. Vet ni det? Nu vet ni det.




Idag skulle jag käka lunch med Bea och Ellie på Arctura, men hissen fungerade inte där. Typiskt! Och man släpar inte direkt en vagn upp för trapporna där... De höll på att reparera den och dona men efter en kvart gav vi upp och gick på Krikelins. Dagens lunch var pannkaka och ärtsoppa och det var ingen av oss sugna på. Istället åt vi deras jättegoda pizza. Testa det där någon gång! Så det blev en ordentlig fuskdag idag. För det bjöds även på gotårta på hos en av mammorna från föräldragruppen på eftermiddagen.





Bea bjöd på lunchen! Tack så supermycket för det!





Och Alma fick jättemysiga sockar!








När jag kom hem ikväll väntade ett stort klädpaket utanför dörren. Mamma och pappa var i Ö-vik på dans i helgen och då hälsade de på Maltes föräldrar. Maltes syster skickade då med två stora påsar med kläder. Bland annat den här i storlek 68. Perfekt nu i vinter! Tänkte faktiskt på vägen hem att hon behöver en i lite större storlek än den hon har nu (på bilden ovan). Fantastiskt! Vi har fått totalt typ tre-fyra flyttkartonger med grejer av henne till Alma. Även spjälsängen kommer från henne. Det har vi sparat massor på.

Puss och kram för nu! Nu ska jag gå och ge min älskade lilla tjej en slängpuss.

Torsdag

God morgon!

Jag har längtat massor efter idag! Jag ska nämligen få träffa mina älskade Bea och Ellie. Jag ska bli bjuden på lunch på Arctura! Göttigt. LCHF-kosten har varit väldigt sval den här veckan. I måndags efter massagen blev det Törners då det är perfekt som barnvagnsförvaring, men där har de tyvärr ingen låg kolhydrats-mat. Och igår blev det som sagt fika... Och lunchen idag. Har i och för sig aldrig ätit lunch där så jag vet inte riktigt vad som bjuds. Och sedan vid tre ska jag på "Mary Kay- party" med mammorna från föräldragruppen. Då blir det förstås fika igen...

Innan mammalivet uppenbarade sig för mig har jag undrat varför så många mammor verkar fika stup i kvarten, då många samtidigt har som ambition att gå ner i vikt efter graviditeten. Det känns som att det är ganska vanligt. Men nu har jag fått mer förståelse för det. Det är ju inte direkt så att man gärna ger sig ut på äventyr tillsammans med nybebisarna, så då blir det att man ses över fika.

Förresten, jag måste berätta att jag inte har gjort magövningen på ungefär en vecka. Bara så ni vet och inte tror att jag gör det när jag inte gjort det. Ska verkligen, verkligen försöka komma ihåg det ikväll!

Kram!

Onsdagskväll

Hallå hallå!

Idag har jag pysslat lite här hemma. Städat lite och bakat en repris av kladdkakan från i helgen. Vi bjöd hem gänget från föräldragruppen idag. Det kändes verkligen lyckat och det var skönt att träffas i hemmiljö. Annars brukar vi ses på Pause varannan onsdag. Det var skönt att kunna lägga ifrån sig barnen och röra sig lite fritt. Inför kvällen bakade även Malte sin underbara citron- och limepaj. Svingott. Receptet finns här. Den kan jag verkligen rekomendera. Känns väldigt lyxig och fräsch. Och enkel att göra! Särskilt om man bara tittar på som jag gjorde. Vill man lyxa till en vanlig kladdkaka kan man smälta choklad och en skvätt grädde att ha över kakan och sedan kan man lägga bär på. Blåbär och choklad är verkligen en riktigt bra kombination.

Tror det finns choklad- och blåbärssmoothie på Pause, vilket låter jättetokigt, men när jag tänker efter är det säker supergott. Ska testa någon gång och berätta om det är gott eller inte. På tal om det kanske jag ska börja sätta betyg på maten och gofikat som jag lägger upp här?! Så ni får en bättre bild om det är värt besväret att testa.

Kladdkaka med smält mjölkchoklad/grädde och blåbär: 3,5 av 5
Citron- och limepaj: 4,5 av 5 (ät den ljummen med vaniljglass till!), testa den!





Puss och god natt!

Lillsjön!







Snart ska jag försöka mig på att för första gången tvätta kläder med Alma i bärselen. Och kanske titta på gårdagens avsnitt av Svenska Hollywoodfruar om ljudet på teven vill fungera.

Kram för nu

Sovtricket

Alma har som sagt väldigt svårt att sova själv på dagtid. det som funkar bra är att gå omkring och bära på henne eller om man går med vagnen. Och det är såklart inte något hållbart konsept. Men ibland efter ett rejält mål mat när hon somnat i famnen kan jag försiktigt lägga henne i babysittern med radion på och spisfläkten eller diskmaskinen på. Såhär däckad är hon just nu. Så jag ska passa på att ta en dusch.


Morgonrock polarn


Ny vecka!

Idag var det då dags igen för babymassage! Idag repeterade vi först massage för benen och sedan gick vi igen bröst/axlar och mage. Barnen börjar få upp ögonen mer för varandra nu också, det är kul! Tyvärr är tiden utsatt precis när Alma brukar sova, så efteråt när vi alla gick och åt lunch tillsammans så blev Damen lite grinig. Vi kom hem kring tre och då blev det lite bad för henne och nu hämtar jag andan. Jag har en historia av järnbrist och jag undrar om det är det som smyger sig på för den senaste veckan har jag varit helt slut.












Söndagskväll

God kväll!

Tänk att jag inte har skrivit på hela dagen! Ärligt talat har jag inte haft något alls att skriva om. Det här med att skriva om oväsentliga och oviktiga saker måste ju ha sin gräns...

Malte kom hem kring middagstid idag och en stund senare fick vi besök av vänner till hans familj. Alma fick en superfin morgonrock från Polarn, jag visar den imorgon. Den var i storlek 74/80, bra när det är lite större! Efter att de hade gått tog Malte med Damen på en sväng med vagnen så jag passade på att träna - hör och häpna! Det var ett tag sedan nu, och när knäna känns bra igen finns det ingen ursäkt längre. Jag kom hem lagom till nattning och när hon hade fått ordentligt med mat tog jag och Josefine en promenad. Vet inte hur långt dock. Runt Lillsjön är det inte upplyst hela vägen så vi gick inte den rundan ikväll.

För att balansera upp det hurtiga kan jag berätta att jag idag åt gårdagens rester av kladdkakan till frukost/lunch. Alltså, lite mindre än typ en halv form. Väldigt onödigt.

Kram! Hörs imorgon.

Babyshower!

Nu ska jag berätta vad som hänt idag. Tove med sin Emilio, Sara med sin Freya, Frida och Jag med Alma har haft en överrasknings-babyshower för Marléne! Vi åt smörgåstårta, fikade och Marléne fick väl förtjänade presenter. Bland annat grejer att göra en gipsmage av, som vi gjorde tillsammans. Det har varit en riktigt lyckad dag! Marlénes David hjälpte till med att lura hit henne iförd ett par igentejpade skidglasögon!













Puss och god natt! Jag är helt slut och landade i soffan efter dagen och har suttit här sedan Alma somnade kring åtta. Det har varit jättekul med alla barn och att få uppvakna Marléne inför hennes kommande lilla bebis.

Lördag!

God morgon!

Idag kommer att bli en väldigt rolig dag, men mer om det berättar jag om ikväll. Just nu sitter Alma i soffan och pratar med sig själv, till mig eller om mig? Vem vet. Det är väl det bästa med språket hos de minsta.

Igår när Emelie var här så intoducerade hon mig för Wordfeud, ett jätteroligt alfapet-spel på mobilen. Så om ni brukar spela det, lägg till mig! Annakarintherese heter jag där. Alltså, jag är besatt. Det var det sista jag gjorde innan jag somnade och det första jag gjorde när jag vaknade.

Nu håller jag på att städa lite och ställa mig i ordning. Malte trampade iväg tidigt imorse till Buan, bortanför Hallen!? Det är sex mil tror jag när man tar färjorna. Han är otrolig min karl. Han ska cykla dit, följa sin bror på älgjakt och sedan cykla hem igen. Så förhoppningsvis kommer han hem sent ikväll, men om det blir för mörkt och olämpligt att cykla så kommer han imorgon förmiddag.

Nu ska jag fortsätta med städningen så länge Alma tillåter mig!

Puss och kram för nu!

Myskväll

Som ni såg i föregående inlägg fick jag spontanbesök av Emelie idag! Vi båda satt sysslolösa på varsitt håll så då kom hon och gjorde mig sällskap. Det var jättekul att träffa henne. Dessutom agerade hon barnvakt så jag kunde ta en dusch och rasta Zicko. Hon hjälpte mig också med att bada Alma efter att hon slog bajsrekord upp till naveln.

Vi testade för övrigt en grej som jag hittade på bloggen jag tipsade om, smörstekt vitkål. Det var helt okej faktiskt. Det blev förresten ingen träning idag, jag känner mig nämligen helt slut. Istället blev det chokladmousse till en film. Både filmen och göttan vill jag rekomendera! Filmen heter Hesher och var riktigt speciell, knepig men väldigt bra och rörande. Se den!






Nu till det bästa. Det måste vara den goaste go-grej som finns. Det är från ett LCHF-recept men jag tycker inte att det ska skrämma iväg någon bara för att det inte är tillsatt socker i, bortsett från det som finns i den köpta chokladen. För vilken finsmakare som helst är detta lyx!

Typ såhär gjorde jag:
Jag smälte ungefär 50 gram smör med 100 gram mörk choklad (70 %) och rörde dem samman till en go smet.
Samtidigt skilde jag äggulan från äggvitan, från två ägg. Gulan och vitan vispade jag för hand i två olika skålar. Chokladen och smöret rörde jag sedan ihop i äggulan.
Sedan rörde jag ner den smeten i äggvitan (man gör det i olika omgångar för att det inte ska skära sig).
Rör försiktigt ner smeten i vispad grädde, man väljer mängd grädde efter tycke och smak beroende på hur stark smak av chokladen man gillar. Jag hade lite, lite sukrin i grädden men det var typ en tesked och det funkar lika bra utan.
Jag toppade till sist allt med blåbär och hallon och en klick grädde. Superlyxigt!

Rekomenderas starkt! Svingott. Det är nog det bästa tipset än så länge. Men jag rekomenderar dock ingen att äta så mycket som vi gjorde! Gräddchock...

Spontanbesök!


11.40

Hörrni!

Jag har sprungit på en superbra blogg, om man är intresserad av LCHF. Hon har lagt upp massor av olika recept och skriver lite om hälsoaspekter, fettförbränning osv. Kolla! Några recept ska jag testa och berätta om här. Jag tror även att det kan vara bra för LCHF-motståndare att se en annan bild av kosthållningen än vad många medier försöker visa upp. Att det inte är för inget som vissa äter på det här sättet för att må bättre snarare än att gå ner i vikt.



Här är förresten (ett eller två "r"?) Weledas produkter jag använder till Alma som jag nämnde häromdagen, kom på att jag kan ta en bild och visa. Det enda vi använt förutom något gratisprov från Libero-väskan. Zink-salvan (den lilla vita tuben) kan man använda när lillrumpan är röd och den funkar helt perfekt, framför allt den tycker jag att alla med smått borde testa! Jag tycker att det är viktigt med naturliga produkter till de små så det gör inget att det kostar en extra slant.

Fredag

Hej!

Jag börjar tro att jag hänger här lite för mycket?! Hur som helst. Alma ligger och sover och min frukost står i micron (gårdagens middag). Idag ska jag försöka att ta det lugnt bortsett från att jag ska försöka ta mig tid till att träna när Malte har kommit hem. Jag är riktigt trött idag trots att jag sovit oavbrutet från ungefär nio till sex.

Jag har förresten börjat funderat på att arrangera någon form av "Välkomstfest" eller "Namngivningscermoni" för Alma i och med att vi inte ska döpa henne, men jag känner ändå att jag vill att vi gör något för henne ändå.

Kram för nu

God natt!

Hua vad trött jag är. Två gånger idag har jag skrivit att jag ska vila - antal gånger gjorda; noll. Och nu slits jag mellan att hela kroppen skriker efter att få sova och att allt jag vill är att vara vaken och mysa med Malte. Så varför i hela friden sitter jag och bloggar?! Makes no sense. Mina knän är bra nu och Alma somnade tidigt så jag hade också velat träna, men det och min magträning för kvällen struntar jag i. Ibland pallar man bara inte.

Favoriterna!






Gratäng!

Dagens middag:

Jag gjorde inga köttbullar idag. Men däremot gjorde jag broccoli/blomkålsgratäng med kassler till. Superdupergott! Jag kokade först upp blomkål (typ 400 gram eller så, kollade aldrig) och broccolin (två färska broccolihuvuden) tills de var mjuka. Sedan gjorde jag en röra av fyra ägg och fyra deciliter grädde kryddat med peppar, salt, tabasco, vitpeppar och lite muskot. Sedan hade jag riven ost i kalaset, slängde ner allt i en ugnsform och toppade allt med skivad mozzarella. Det blev verkligen jättegott! Testa!


Torsdag

Hallå hallå!

Josefine (jobbet-jossan) lämnade mig nyss, vi fikade bär och frukt med grädde. Det var kul att ses igen och det syns att hennes mage har vuxit mycket sedan vi sågs senast för två veckor sedan! Nu ska jag stöka undan lite innan Malte kommer hem, har funderat på att antingen göra egna köttbullar till middag eller en blomkåls- och broccoligratäng, eller både och?! Men det kändes ganska jobbigt. Känner mig sliten idag. Efter att Jossan hade gått tittade jag mig i spegeln och skämdes, såg inte så fin ut. Platt i håret slarv-sminkad och min fina rosa tröja har fått "nopprar" på sig - ni vet typ prickig, dessutom borde den tvättas. Hade jag haft lite mer självdistans hade lagt ut en bild på hur jag ser ut. Nu ska jag vila framför Desperate Housewives, eller sova en stund.



Bara två veckor kvar!



Lilltösen har precis pratat massor!

8 september 06.30

God morgon!

Alma vaknade för ungefär en halvtimme sedan, så jag ammade henne och la henne bredvid Malte i våran säng. Jag har ofta svårt att somna om när jag vaknar kring den här tiden så jag klev upp och satte mig här. Ska ställa mig i ordning, äta frukost och gå ut med Zicko så han får göra sina behov. Efter det ska jag vila till klockan tio, då kommer Josefine S. och vi ska gå runt Lillsjön. Jag är så irriterad på mig själv över att jag hängt hemma i flera dagar utan att knappt andas något "utomhus-syre", och framför allt för att jag inte låtit Alma göra det! Tio-elva är en bra tid att vara ute med vagnen för då brukar Alma kunna sova ett par timmar. Sedan kring efter lunchtid kring ett får jag besök över fika av min andra Josefine, jobbet-jossan! Det ser jag verkligen fram emot. Hon får en liten bebis snart förresten, inte alls många dagar kvar!

Puss för nu!

Skulle man förresten vara intresserad av att se mer av vad jag äter om dagarna? Äter ju LCHF, inte så superstrikt, men det kanske kan vara kul att se ändå?

22.08

God kväll!

Nu har Isabell precis gått. Vi har haft en jättemysig dag tillsammans! Vi har spelat datorspel hela dagen ungefär, jätteroligt! Både hon och jag blev lite besatt. Kring 18 kom även mamma och pappa förbi en sväng över en kopp kaffe för att mysa med Alma. Malte och Damen sover sedan en timme ungefär och jag ska strax lägga mig jag med. Tittar bara in här en snabbis först. Ska göra mina fyra minuter ståendes i plankan också. Ikväll kändes det väldigt gruvsamt.





Sov så gott!

Finbesök!








Alma

Idag fick Alma paket på posten av hennes farmor och farfar. Alma har nämligen namnsdag imorgon (hade jag faktiskt ingen aning om...)! Hon har verkligen fått fina mor- och farföräldrar. Tack för dem och tack för det!



Puss!

7 september

God morgon!

Just nu ligger Alma och sover i våran säng. Hon tar sin första förmiddagslur där, hon sover så gott då! Jag ska skynda mig att duscha innan hon vaknar och sedan kring elva idag får vi besök av Isabell och hennes goa bebismage! Det blir mysigt.

Återkommer senare!

Kram!



Jag förra sommaren, ungefär en månad innan jag blev gravid. Saknar kroppen.
..

Inför kvällen

Alma gjorde stora framsteg under kvällens stund på mage. Jag peppade henne med en app jag har på mobilen där det flyger runt ballonger och såpbubblor, hon älskar det! Hon lyfte på huvudet och tittade framåt. Superduktig. 1-0 till Damen. Jag antar att det är min tur nu att köra min dagsdos av magträning. Puh. Så mycket svårare med disiplinen när Malte inte står med klockan och hejjar på. Men nu ska det göras, Alma har somnat för natten och det finns inga ursäkter. Fyra minuter, sedan är det över. Hejja hejja mig!

Puss och god natt!

Kvällen

Malte kom hem nyss, och gick nyss. Det uppdagades att han skulle träffa en kompis och titta på UFC på teven ikväll. Han tog med sig Zicko så att han skulle få uppleva något idag och få röra sig lite. Jag har varit supertrött och slapp idag så Zicko har haft det tråkigt (bortsett från när han fick träffa sin älskade Marléne!). Jag tar tillfället i akt och käkar lite mörk choklad till någon film eller Desperate Housewives.

Idag läste jag för övrigt Öp's nyheter och upptäckte att licensjakten på varg lagts ned. Hurra! Men det var typ förra månaden om jag förstod det rätt. Jag inser nu att jag är redo för att sticka huvudet utanför min bebisbubbla och kolla vad som händer i resten av världen. Jag ligger nog efter ett halvår ungefär. Vad händer?

Dagen!




Regnig tisdag

God morgon!

Idag är jag jättetrött. Bara för att jag pratat så gott om hur duktig Alma är om nätterna så har hon vaknat två gånger i natt och första gången redan klockan två. Hennes mage har bråkat med henne, så hon fick ligga med oss i sängen tills hon började somna om. Stackars lilla. Just nu tar hon sin första förmiddagslur i soffan - och sover själv! Hon börjar bli mycket bättre på att kunna sova ensam på dagarna också, och inte bara på natten. Det är väldigt skönt, så jag får händerna fria och kan passa på att städa och blogga - sådana viktiga saker.

Om någon timme får jag besök av Marléne! Då blir det lunch och promenad tror jag. Eller nej, kanske inte. Tittade precis ut och såg att det spöregnar... Kul väder.



Alma när hon var ungefär en vecka!

Update; magen!

Förresten! Jag har lite träningsvärk i magen idag. Tänk att jag ansträngde magen i totalt fyra minuter igår, det säger en del om hur otränad min mage är. Har inte ansträngt någon muskel i det området på typ ett år! Eller man kan även se som Malte, att det säger en del om hur effektiv övningen är! Fick ju tipset om den av min kusin i kommentarfältet när jag startade bloggen. Tack för det! Ska strax göra dagens fyraminuters-dos. Sedan hoppas jag att Alma kommer in i sin djupsömn snarast så jag kan gå runt Lillsjön med Josefine. Än så länge är det mellanläget - hon ligger och låter lite för sig själv men somnar nog ordentligt när som helst. Hoppas det i alla fall. Hon har faktiskt börjat somna senare. Hon sover fortfarande lika länge men börjar bli kinkigare på kvällarna. Det är lite synd då den tiden på kvällen verkligen är skön och behövlig till egentid.

Kram och puss

Stadsdag

Det var supermysigt med babymassage idag, det blev ben och fötter till att börja med. Nästa vecka ska vi gå igenom massage för bebismagen. Efteråt gick mammorna med tillhörande smått, till Törners och åt lunch, det var kul. Trångt med alla vagnar men efter en stund hade vi skrämt iväg alla utom två andra sällskap som även de hade vagnar och barn så det blev liksom rymligt ändå. Jag och Alma har varit på stan hela dagen, sjukt slitsamt för en morsa som vant sig vid soffhäng...

När jag ändå är på tråden måste jag tipsa om ett supertips (som alla mina tips är...). Weleda och Rosenserien är två märken med naturprodukter som är världens bästa. De kommer i diverse, duschcream, läppcerat, hudkräm osv. Rosenserien har cerat, shampoo och hudkräm som jag testat - och de är ljuvliga. Weleda har också skitbra läppcerat men det ger en lite konstig smak i munnen. Men duschcreamen är kanon. Det är liksom så mjukt, lent, skönt och underbart. Lyxigt! Dock är det även svindyrt men man kan ju välja ut en grej som man känner att man vill lägga extra krut på. Jag tillexempel har tvångstankar med att smörja läpparna, och vad som helst duger inte - annars kan jag bli torr och dagen blir förstörd. Testa dessa! De finns på nätet och hälsokostbutiker vad jag vet. Läppceratet kostade 125 kronor, men den är stor och man behöver inte smörja sig var femte minut när man har den. Och duschcreamen kostade 105 kronor. Weleda har även jättebra produkter för bebisar, olja och mild duschcream som är skonsam och innehåller bara naturliga grejer. Dem kan man hitta typ var som helst, Barnens hus till exempel.




Magen

Alltså, pajjade magmuskler efter en graviditet i kombination med tyngdlagen är verkligen inte särskilt smickrande för figuren... Så nu har jag bestämt att jag ska köra "plankan" varje dag och se vad det kan göra på en månad. Malte säger att jag ska köra en minut gånger fem. Tjena. En minut var skitjobbigt! Så fyra får det bli första veckan.

Samtidigt har barnmorskan ordinerat ut mer träning på magläge för Alma. Hon hatar att ligga på mage så hon behöver sällan göra det. Hon har bra stöd och är stark i nacken när hon sitter i famnen men kan knappt få upp huvudet något alls liggande. Så det ska bli en stund varje dag från och med nu. Så vi tränar tillsammans. Mor och dotter tid.

Såhär ser det ut när vi jobbar!

Myshelg!







Och och och...



Nu ska ni få världens bästa tips på recept! Svampomelett, svingott! Det är något vi blivit bjudna på flera gånger av svärmor, och idag testade vi (Malte..), att göra själva. Man gör en ungsomelett av fyra deciliter mjölk, sex stycken ägg och en tesked salt som man vispar ihop, häller i en form och ställer i ugnen. Samtidigt gör man svampstuvning som man sedan häller över omeletten, och till sist hade Malte riven ost över hela kalaset! Alltså jag tvivlar på att någon testar recepten jag lagt upp... Men allvarligt - gör det!

Stuvning:

- Svamp, vi hade fått egenplockade kantareller som vi fått av min mamma!
- 1-1,5 msk vetemjöl
- 2 dl blötläggningvatten eller mjölk
- 1 dl grädde
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk soja
- svartpeppar

  • Stek bort vätskan från svampen (Malte hade smör på)
  • Strö mjölet över svampen och rör om, häll på grädden och mjölken under omrörning
  • Koka på svag värme i ca. tio minuter och tillsätt kryddor och soja

Emelie på fredagsbesök! (och helgsgott...)






Herre gud!

OMG! Lås in era pojkvänner i källaren, Kenza kommer till stan!

Napp och sömn

God morgon!

Jag är vaken tidigt idag, 05.15 i skrivandets stund. Igår hade Malte grabbkväll med sina kompisar så Alma och jag passade på att ha lite myskväll med Emelie så vi fick lite kvalitetstid tillsammans. Jättemysigt och så roligt att träffa henne! Lägger upp någon bild senare när jag sitter vid min egen dator. Malte kom hem sent och jag vaknade kring fyra och var orolig att något kanske hänt eftersom att han skulle ta frösöbron hem. Jag är som lite smått paranoid ibland... Så när han kom vid halv fem var jag ganska pigg och kunde inte somna om så jag klev upp.

Hur som helst. Nu när jag sitter framför datorn kom jag att fundera på en sak. Angående napp och bebisars sömn. Är det möjligt att användande av napp skulle kunna störa bebisens nattsömn? Jag menar, ofta när Alma ska nattas och jag ammar henne verkar hon aldrig bli nöjd. Hon äter och äter, jättemycket varje kväll - som om hon aldrig fått mat förut. Och varje gång tänker jag när hon börjar blunda till, att nu kan hon omöjligt få i sig mer och nu måste hon vara proppmätt! Så jag lägger ned henne och hon vaknar till och vill ha mer, så får hon mer och jag tänker samma sak igen när hon stannar av en stund i sugandet och blundar till. Och samma sak händer igen när jag tar bort henne från bröstet och lägger ned henne. Många gånger har jag tänkt och frågat Malte att borde vi inte ge henne napp?, hon slutar ju aldrig! Varje gång säger han nej, hon vill ha mer mat. Så då får hon det och när hon verkligen är helt nöjd och mätt då somnar hon som en stock - vaknar inte av något och sover nu ungefär nio timmar i streck i sin egen säng utan att vakna (de första veckorna i ungefär fem timmar). Hon står sig länge på all mat hon trugar i sig!
Jag tänker då; om vi hade gett henne napp, då skulle hon säkert blivit lite "lurad" och sugit på den och därmed somnat som hon så ofta gör vid bröstet trots att det visar sig att hon inte har ätit klart.
Jag tror att bebisar kopplar samman "sugande" med att stilla hunger, suger de så kopplar bebisen det med att de ska få hungern mättad och då slappnar de av, och ofta somnar - då trötthet är så påtagligt för en liten, även om barnet inte är ordentligt mätt. Och så vaknar de igen när magen säger att åt det lilla livet att man måste suga igen så man blir mätt! Min poäng är att det säkert är lätt att man misstar matbehov för att vara sugbehov. Och får barnet suga utan att få mat så kan han/hon kanske inte sova lika länge innan magen börjar ropa igen.

Men! Det är bara en tanke. Så ingen förälder känner sig trampad på eftersom att det kan vara känsligt att höra vad andra tycker om do's and don'ts kring föräldraskap... Alla bebisar och barn är självklart olika och alla (oftast...) föräldrar känner sitt eget barn bäst. Bebisar har ju även olika starkt sugbehov och vissa så starkt att de vill fortsätta suga utan att de vill ha mer mat. Men det är vad jag tror skulle hände om vi gav Alma napp när vi trott att hon varit mätt efter att ha ätit så mycket. Sedan är det ju även normalt att möjken inte rinner till lika bra på kvällen och att det kan vara därför sugandet blir så långvarit!

Nåväl, nu ska jag sluta babbla! Bilder från igår kommer snart.



Favortiterna!



Mamma/mormor på besök



Här är det inte så livat...


Puss!


Dagens Alma!


Fredag!

God morgon!

Idag tog jag lite sovmorgon, jätteskönt! I vanliga fall brukar jag kliva upp när Malte går till jobbet så jag hinner duscha och gå ut med Zicko innan han går. Det går så mycket snabbare då än om jag gör det när jag är själv med Damen... Men idag var Malte så snäll och tog han om Zicko innan han gick och fixade med Alma när hon var vaken (brukar vara vaken mellan ungefär sex och åtta). La henne bredvid mig så hon kunde amma (jag fortsatte att halvsova...), bytte på henne och rapade henne. Skön morgon!

Nu sover hon igen och jag ska passa på att äta frukost framför Bridesmaids, som jag började se igår. Det jag har sett av den är jätteroligt!



























Det var förresten väldigt trevligt på föräldragruppen igår, vi fick berätta om hur våra förlossningar gick till och hur vi haft det än så länge. Nästa gång om tre veckor om jag minns rätt, så ska vi prata om smakportioner. De berättade även att våran grupp är välkomna på babymassage på måndag - det ska vi definitivt gå på. Det blir kul att umgås mer med gruppen.

Kram!

Torsdag

Hej hej!

Så, nu har jag sett färdigt Gossip Girl season 4, jag blir hyfsat besatt när jag tittar på serier. Nu lär jag med andra ord återfå lite av min produktivitet - även om det har varit väldigt skönt att hänga med Alma i soffan i princip hela dagarna...  Så vad ska jag titta på nu - tips? När eftertextexterna rullade på sista avsnittet hade Damen somnat och jag lyckades få henne att fortsätta sova ensam i sin säng (annars omöjligt att få henne till det dagtid...). Då passade jag på att städa lite här hemma, skönt!

Igår på kvällen gick vi till Pause och fikade med några från vår föräldragrupp. Jättekul att ses på sidan av! Och idag börjar föräldragruppen på riktigt igen efter uppehållet från allas bebisfödande, ska bli kul att se vad man gör med varandra nu och att träffa alla bebisar. Dock jobbar Malte så jag och Alma strosar dit själva.



När jag hade varit i köket och städat undan lite gick jag för att titta till Alma som var i sovrummet, då var det en geting där inne! Skitfarligt. Så jag skyndade mig att ta henne därifrån och stänga dörren så den inte skulle ta sig till något annat rum. Sedan slog jag ihjäl den.


Tack och hej för nu!