Påskmaten





Chokladmoussetårta


Stulet recept...

Botten
150 g smör
50 g mörk choklad (jag använde 100 g)
2 ägg
2dl socker
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 nypa salt
Smält smöret och tillsätt sedan chokladen, rör om och låt den smälta samman med smöret.
Vispa ägg och socker, tillsätt chokladsmöret.
Blanda vetemjöl, kakao och salt & sikta i smeten.
Häll i en form (ca. 20 cm i diameter) med löstagbar botten
och ställ in i mitten av ugnen i 175 grader ca. 18 min.
När den till ytan ser färdig ut men är lös i mitten är den färdig,
ta ut kakan & låt den svalna och ställ sedan in den i kylen i några timmar
alternativt över natten.

Hallonkompott
125 g frysta hallon
35 g socker
1/2 tsk citronsaft och lite av skalet
koka upp & låt puttra i 3-5 min
tillsätt 0,75 st gelatinblad

Häll över hallonkompotten och sprid ut det i ett jämnt lager
över den kalla kakan.

Chokladmousse
100 gr mörk choklad minst 60% och 1 dl grädde
1 äggula
2 äggvitor
3 msk socker
0,75 dl grädde
2 gelatinblad

Blöt gelatinet i kallt vatten.
Smält chokladen i en kastrull tillsammans med grädden.
Tillsätt gelatinet i den smälta chokladen och låt den svalna till rumstemperatur.
Vispa grädden, inte hårt men inte heller för löst.
Vispa äggvitan och sockret till ett hårt skum (marängsmet).
Tillsätt gulan i chokladen, vänd i grädden, rör om till jämn massa.
Blanda chokladsmeten försiktigt med marängsmeten.

Bred ut chokladmoussen över kakan när hallonkompotten
har stelnat ordentligt. Minst två timmar innan servering ska kakan stå kyld
efter att den gjorts klar.

Kommentarer

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback