Myskväll

Som ni såg i föregående inlägg fick jag spontanbesök av Emelie idag! Vi båda satt sysslolösa på varsitt håll så då kom hon och gjorde mig sällskap. Det var jättekul att träffa henne. Dessutom agerade hon barnvakt så jag kunde ta en dusch och rasta Zicko. Hon hjälpte mig också med att bada Alma efter att hon slog bajsrekord upp till naveln.

Vi testade för övrigt en grej som jag hittade på bloggen jag tipsade om, smörstekt vitkål. Det var helt okej faktiskt. Det blev förresten ingen träning idag, jag känner mig nämligen helt slut. Istället blev det chokladmousse till en film. Både filmen och göttan vill jag rekomendera! Filmen heter Hesher och var riktigt speciell, knepig men väldigt bra och rörande. Se den!






Nu till det bästa. Det måste vara den goaste go-grej som finns. Det är från ett LCHF-recept men jag tycker inte att det ska skrämma iväg någon bara för att det inte är tillsatt socker i, bortsett från det som finns i den köpta chokladen. För vilken finsmakare som helst är detta lyx!

Typ såhär gjorde jag:
Jag smälte ungefär 50 gram smör med 100 gram mörk choklad (70 %) och rörde dem samman till en go smet.
Samtidigt skilde jag äggulan från äggvitan, från två ägg. Gulan och vitan vispade jag för hand i två olika skålar. Chokladen och smöret rörde jag sedan ihop i äggulan.
Sedan rörde jag ner den smeten i äggvitan (man gör det i olika omgångar för att det inte ska skära sig).
Rör försiktigt ner smeten i vispad grädde, man väljer mängd grädde efter tycke och smak beroende på hur stark smak av chokladen man gillar. Jag hade lite, lite sukrin i grädden men det var typ en tesked och det funkar lika bra utan.
Jag toppade till sist allt med blåbär och hallon och en klick grädde. Superlyxigt!

Rekomenderas starkt! Svingott. Det är nog det bästa tipset än så länge. Men jag rekomenderar dock ingen att äta så mycket som vi gjorde! Gräddchock...

Kommentarer

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback