Myshelg!







Och och och...



Nu ska ni få världens bästa tips på recept! Svampomelett, svingott! Det är något vi blivit bjudna på flera gånger av svärmor, och idag testade vi (Malte..), att göra själva. Man gör en ungsomelett av fyra deciliter mjölk, sex stycken ägg och en tesked salt som man vispar ihop, häller i en form och ställer i ugnen. Samtidigt gör man svampstuvning som man sedan häller över omeletten, och till sist hade Malte riven ost över hela kalaset! Alltså jag tvivlar på att någon testar recepten jag lagt upp... Men allvarligt - gör det!

Stuvning:

- Svamp, vi hade fått egenplockade kantareller som vi fått av min mamma!
- 1-1,5 msk vetemjöl
- 2 dl blötläggningvatten eller mjölk
- 1 dl grädde
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk soja
- svartpeppar

  • Stek bort vätskan från svampen (Malte hade smör på)
  • Strö mjölet över svampen och rör om, häll på grädden och mjölken under omrörning
  • Koka på svag värme i ca. tio minuter och tillsätt kryddor och soja

Kommentarer
Postat av: Lisen

Jag kommer att prova dina recept! Så fortsätt att skriv dem :)



Kram!

2011-09-04 @ 16:07:21
Postat av: Therese

Tack Lisen, vad roligt! Jag lägger bara upp de bästa ;)

2011-09-04 @ 20:51:01
URL: http://theresehanvag.blogg.se/
Postat av: Kocken

Jag stekte först svamparna i en torr panna för att dra ur vätskan. Sen använde jag smör 8o)

2011-09-05 @ 11:48:07

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback